onsdag 03. juli 2019 21:44

Søren Gade bliver nyt medlem af EU-Parlamentets Transportudvalg

Europa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, er et af de vigtigste udvalg for transporterhvervet. Derfor er det overordentligt glædeligt, at vi nu kan melde ud, at Danmark får et medlem i udvalget. Det bliver tidligere forsvarsminister Søren Gade (V), der overtager en af posterne, og dermed er den danske transportbranche sikret en kompetent og erfaren repræsentant, der kan varetage branchens interesser.

EU-Parlamentet har imødekommet tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) anmodning om en plads i transportudvalget, og det er rigtig godt nyt for den danske transportbranche, som nu får en vigtig stemme i det betydningsfulde udvalg.

- Med en erfaren og transportinteresseret politiker som Søren Gade får den danske transportbranche nu en meget vigtig stemme i transportudvalget. Det havde vi ikke i sidste valgperiode, og derfor er det utrolig positivt, at en kapacitet som Søren Gade har valgt transportpolitikken til. I ITD glæder vi os til det kommende samarbejde med Søren Gade, og vi kan på forhånd love, at der bliver mange spændende opgaver at tage fat på, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD

En af de første – og største – opgaver for det nye transportudvalgsmedlem bliver at få forhandlet den europæiske vejpakke i hus. Den opgave har stor betydning for de danske transportvirksomheder.

-  Vejpakken har afgørende betydning for transporterhvervet, og derfor må og skal der landes en aftale om den. Her drejer det sig om at få fastlagt nogle klare, entydige regler i EU for alle virksomheder, som fortolkes ens, og som kan kontrolleres og ikke mindst håndhæves. Det bliver en meget stor opgave for de nye udvalgsmedlemmer, og netop derfor glæder vi os over, at vi nu får en garvet og erfaren politiker som Søren Gade i udvalget, slutter Carina Christensen.

Heruover bliver Margrethe Auken (SF) fuldt medlem af miljøudvalget, mens Kira Marie Peter-Hansen (SF), Niels Fuglsang (S) og Nikolaj Villumsen (EL) bliver medlem af beskæftigelsesudvalget.

 

Se listen over medlemmer her: 

https://www.europarl.europa.eu/sed/doc/news/flash/22641/List%20of%20committees_for%20CoP_rev2_en.pdf

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >