tirsdag 15. januar 2019 11:21

Uacceptabel hjemtagning af affaldsindsamlingen i Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune har truffet beslutning om at hjemtage affaldsindsamlingen fra marts 2020. De private transportvirksomheder, der hidtil har varetaget opgaven, vurderer, at den beslutning efter al sandsynlighed vil blive dyrere for kommunens borgere. ITD finder tendensen med at hjemtage affaldsindsamlingen uacceptabel og opfordrer politikerne til at komme til forhandlingsbordet og få sat en stopper for problemet.

ITD bakker om op de virksomheder, der i øjeblikket er dybt bekymrede for udviklingen med den unfair konkurrence fra kommunale affaldsselskaber, som hjemtager indsamlingen af affald. Seneste eksempel er Sønderborg Kommune. 
 

- Det er stærkt kritisabelt, som vi oplever det her, at Sønderborg Forsyning kan underbyde private virksomheder med et urealistisk lavt kontrolbud. Set fra vores bord er det på høje tid, at der kommer et opgør med den urimelige konkurrence fra offentlige affaldsvirksomheder, der skubber de private aktører ud af markedet, siger politisk konsulent i ITD, Lasse Kristoffersen.

Ligesom ATL vil ITD nu også bede Sønderborg Kommune om aktindsigt i beregningerne bag Sønderborg Forsynings kontrolbud. ITD opfordrer kommunalpolitikerne i Sønderborg til at granske kontrolbuddet nærmere og i bedste fald at lade budrunden gå om.

- Det kommer til at koste borgerne i Sønderborg mange penge, hvis kontrolbuddet ikke holder vand. Omkostningerne kan meget vel blive langt højere end tallene fra Sønderborg Forsyning viser – og den regning havner direkte i lommerne på borgerne i Sønderborg Kommune. Kommunalpolitikerne bør udvise rettidig omhu – og genbesøge tilbuddet fra Sønderborg Forsyning, siger Lasse Kristoffersen.

Ifølge ITD er hjemtagningen af affald i Sønderborg Kommune igen et eksempel ud af en række på, at der er behov for en gennemgribende revision af affaldslovgivningen på nationalt plan. Desværre har forhandlingerne omkring regeringens forsyningsstrategi ligget stille siden præsentationen i 2016.

 

- Vi kan endnu engang kun opfordre politikerne på Christiansborg til at indfinde sig ved forhandlingsbordet, så der kan findes en holdbar løsning, som dæmmer op for kommunernes mulighed for at drive offentlig vognmandsforretning. Det vil vi ufortrødent kæmpe videre for, når vi inden længe skal drøfte affaldsområdet med politikerne, siger Lasse Kristoffersen.

ITD vil herudover også fremlægge sagen for medlemmer af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >