fredag 28. juni 2019 08:56

Vognmand - nyd sommeren og rank ryggen

Formand for ITD, Christian S. Madsen, sender en sommerhilsen til ITD-medlemmer og samarbejdspartnere.

Sommeren er kommet, og snart er det ferietid i Danmark. Også for mange af ITD’s medlemmer, og jeg har et stort ønske: Brug sommerferien til at minde jer selv om, hvor dygtige I egentlig er. For det er I! Danske vognmænd er gode, og der er al mulig god grund til at ranke ryggen. Det glemmer vi bare nogle gange, når det går stærkt, og der skal fragtes gods og varer på vejene i ind- og udland.

 

Men vejgodstransporten er et væsentligt fundament for det velfærdssamfund, vi har. Det er os, der sørger for, at materialer til produktion og varer i supermarkeder når frem, og det er os, der sørger for, at møbler når frem til de danske villaveje. Det er velfærd på hjul, og vi leverer værdi for masser af mennesker hver dag. Vejgodstransporten er et vigtigt erhverv, som vi skal være stolte af. Vejgodstransporten understøtter 88.000 danske job, og vores BNP-bidrag er på 60,7 milliarder kroner om året. Vi får samfundets hjul til at snurre, og vi skaber sammenhæng i Danmark og EU. Samtidig er der så mange positive historier at fortælle om vejgodstransporten, for vi er et seriøst og ordentligt erhverv.

 

Så vi skal ikke dukke nakken, men i stedet ranke ryggen, og så skal vi tale vores erhverv op og blive lidt bedre købmænd, end vi er i dag. Vi skal opføre os ordentligt, vi skal være med forrest i omstillingen til mere grøn transport, og vi skal sikre ordentlige vilkår for ansatte, leverandører og kunder. Når vi gør det, så kan vi også tillade os at stille krav, for vi behøver ikke altid at sige ja til opgaver. Det er også i orden at sige nej, når det er urealistisk krav og forventninger til levering. Så hvis vi tager en hastende opgave, så er det også fair at forlange en højere pris for leveringen, for vores ydelse er god og ordentlig service. Det koster.

 

Der er mange udfordringer for vores erhverv, og det er jeg og ITD helt klar over. Det er også derfor, at jeg er glad for, at vi har lavet Vækststrategi 2030. Den har jeg siden generalforsamlingen haft lejlighed til at tale med mange af vores medlemmer om. Det er måske ikke der, vi er startet i samtalen, for det har tit været om mange andre emner, hvad der rører sig og dagligdagens udfordringer. Men når vi får talt os ind på hinanden, så bliver ambitionerne og planerne i Vækststrategi 2030 bragt ned på et mere håndgribeligt plan, som medlemmerne forstår og kan genkende. Det bliver vi ved at arbejde med, for vi skal lykkes med at arbejde for vejgodstransportens fremtid.

 

Det handler om den åbne og gode dialog i vores forening. Den står jeg for, og jeg har allerede haft mange, gode samtaler med en del af jer. Som ny ITD-formand har jeg haft travlt med at besøge mange medlemmer, og så har der været en lang række møder i foreningens virke. Alle steder er jeg blevet taget godt imod, men også med en nysgerrighed på, hvem jeg er som formand. Det har givet en god snak om, hvad jeg står for, og hvordan jeg ser ITD udvikle sig.

 

Det gentager jeg gerne her: Jeg vil arbejde for at samle foreningen, så den favner både store og små medlemmer. Det er meget positivt at have en forening som ITD, der favner så bredt i sin medlemsskare, som den gør. Det er unikt og en styrke, at ITD har hele paletten af vejgodstransportvirksomheder, for i sidste ende har vi alle en fælles dagsorden: At skabe gode betingelser for at drive vognmandsvirksomhed.

 

Jeg har nu siddet som formand for ITD siden den 6. april 2019, og jeg har allerede fået masser af indtryk og mange ting at sætte mig ind i. Det har været et spadestik dybere end som bestyrelsesmedlem, og jeg sætter spaden i jorden i efteråret igen for at komme endnu dybere ind i foreningen og forretningen. Og så ser jeg frem til at møde og snakke med rigtig mange af jer efter sommerferien, så vi kan fortsætte med at udvikle ITD og vejgodstransporten. Jeg håber samtidig, at mange af jer deltager i ITD Medlemsmødet 2019, der finder sted den 9. oktober 2019 på Hindsgavl Slot med et spændende program, som I snart hører mere om. 

 

Tak for den gode modtagelse som formand. Det har givet vitaminer og lyst til at yde endnu mere for jer.

 

Jeg ønsker alle en rigtig god sommer.

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >