torsdag 10. oktober 2019 10:31

Årets Transportkommune: Hvor er din kommune på listen?

Årets Transportkommune er en ny analyse fra ITD, der skal sætte fokus på gode kommunale rammevilkår for vejgodstransporten. For hvilke danske kommuner tænker allermest på gode vilkår for den tunge transport? ITD håber, at initiativet kan være en invitation til en dialog med politikere og embedsmænd i kommunerne om fremtidens transportforhold.

Hvor i Danmark er der skabt de allerbedste rammer for vejgodstransporten, lastbilerne og chaufførerne? Hvilke kommuner gør en særlig stor indsats for at skabe gode forhold og faciliteter for lastbilerne på det lokale vejnet? Hvor er der skabt ekstra gode parkeringsfaciliteter for chauffører, og hvor er der gjort en særlig indsats for at skabe gode og sikre tilkørselsforhold til kommunens erhvervsområder? Med andre ord: Hvilke danske kommuner tænker den tunge transport allermest ind i deres samlede mobilitetsplanlægning?

 

Det spørgsmål har ITD sat os for at opklare med kåringen af Årets Transportkommune, og fremover vil ITD lave en årlig analyse til at måle kommunernes transportvenlighed.

 

Og skal du vide endnu mere om Årets Transportkommune og dykke yderligere ned i resultaterne, så kan du gå ind på hjemmesiden:

www.aaretstransportkommune.dk

 

Har du forslag?

Her er der også anbefalinger til kommunerne på, hvad de kan gøre bedre. Har du også forslag til, hvad vi skal gå i dialog med kommunerne om, så hører vi gerne fra dig.

 

Kontakt hos ITD:

Anders Jessen, chefkonsulent, telefon 2344 1666, e-mail aj@itd.dk

 

Vejen Kommune vandt titlen som Årets Transportkommune 2019, men hvor ligger din kommune egentlig. Det kan du se på ranglisten herunder:

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >