Finland

Finland har lukket grænserne. Godstransport samt nødvendige rejser i forbindelse med arbejde tillades. Fra 14. maj lempes restriktionerne for erhvervsmæssig indrejse. Indrejse som turist vil forsat ikke være mulig. 

 

Personer, der returnerer til Finland, skal i karantæne. Der er ikke karantæne i forbindelse med udførsel af international transport. 

 

Den finske regerings udmelding kan ses her

 

Grænseovergangene ved Imatra, Kuusamo, Niirala, Nuijamaa, Rajajooseppi, Salla, Vaalimaa og Vartius vil kunne benyttes til godstransport samt for finske borgere, russiske borger og EU-borgere, der rejser til Finland.

 

Grænseovergangene Inari, Parikkala og Vainikkala er kun åbne for godstransport. 

 

På grænsen mellem Finland og Norge vil grænseovergangene Kilpisjärvi, Karigasniemi, Kivilompolo, Nuorgam, Näätämö og Utsjoki kunne benyttes til godstransport samt til nødvendige rejser. Det er ikke tilladt at krydse grænsen andre steder mellem Norge og Finland.

 

På grænsen mellem Finland og Sverige vil grænseovergangene Karesuvanto, Kolari, Muonio, Pello, Tornio og Ylitornio kunne benyttes til godstransport samt til nødvendige rejser. Det er ikke tilladt at krydse grænsen andre steder mellem Sverige og Finland.

 

Der er visse restriktioner for maritim transport. Disse finder dog ikke anvendelse i forhold til godstransport. 

 

 

Det er indtil 31. maj 2020 lovligt i Finland at afholde det regulære ugentlige hvil i bilen.

 

 

 

Opdateret 6/5 2020 kl. 16.28