tirsdag 21. juli 2015 12:16

ITD øger det europæiske eCMR-samarbejde

Samspil mellem flere europæiske transportorganisationer skal sikre, at elektroniske fragtbreve får en flyvende start i Europa.

Statusmøde mellem ITD og TLN.

ITD og den hollandske søsterorganisation, TLN, har en lang tradition for at arbejde tæt sammen på den europæiske scene. Derfor forsøger de to organisationer nu at lægge fælles pres på EU for at sikre udbredelsen af elektroniske fragtbreve i Europa:

- Vi tror, at et fælles pres og flere gode løsninger på markedet kan være med til at sikre, at mange flere lande vil tillade eCMR, forklarer underdirektør i ITD, Kim Høi.

Det forholder sig nemlig sådan, at der trods en god EU-rammelovgivning på området indtil videre kun er 13 lande, der har implementeret lovgivningen. Særligt problematisk er det, at Tyskland endnu ikke har vedtaget de fornødne love.

- Størstedelen af den internationale trafik ud af Danmark går jo mod syd, så vi håber, at Tyskland snart kommer med på vognen, siger Kim Høi.

Stærkt samarbejde
De to organisationer har arbejdet med at udvikle elektroniske fragtbreve gennem et par år, men det er først i 2015, at TLN og ITD er blevet enige om at lægge fælles pres på Europa for at sikre udbredelsen af elektroniske fragtbreve. De to organisationer er blandt andet begge medlemmer af et digitalt transportforum i Bruxelles, som er nedsat af EU Kommissionen:

- Vi har behov for mere fleksibilitet og sikring af fælles standarder i de elektroniske fragtbreve. For eksempel er det ikke særligt langsigtet, at de danske fragtbreve skal basere sig på NemID, fortæller Kim Høi og fortsætter:

- Sammen med TLN vil vi arbejde for fælles standarder for europæiske fragtbreve, så systemerne kan tale sammen, og for at alle lande får implementeret den lovgivning, der sikrer muligheden for at anvende elektroniske fragtbreve i transporten på tværs af europæiske lande.

ITD mener også, at digitalisering er vejen frem, og at der er kun fordele ved de elektroniske fragtbreve:

- Det er vores ambition, at vi løfter sektoren gennem færre administrative byrder og effektivisering. Det kan indførelsen af elektroniske fragtbreve bidrage til, vurderer Kim Høi.
SENESTE ITD NYT
mandag 29. april 2024

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling

ITD Arbejdsgiver afholdt lørdag den 27. april 2024 sin ordinære generalforsamling. John A. Skovrup fortsætter som foreningens formand, Arne Færch Mikkelsen er nyvalgt til bestyrelsen, mens Dan Dahlmann Kristensen blev valgt ind som suppleant.

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling >
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >