fredag 10. august 2018 12:11

33 procent af transportvirksomhederne leder forgæves efter ansatte

I juli 2018 oplevede hver tredje transport- og logistikvirksomhed produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. ITD opfordrer jobcentre og uddannelsessteder til at henvise ledige og unge uddannelsessøgende til transportbranchen.

I juli 2018 oplevede hele 33 procent af virksomhederne i transportbranchen på land produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallet er det højeste, siden man i 2011 begyndte at lave statistikken.

 

- Det er dybt problematisk for vores branche, at virksomhederne ikke kan skaffe den nødvendige arbejdskraft. Tallene dokumenterer desværre med al tydelighed, at en af de helt store udfordringer i transportbranchens er mangel på arbejdskraft. Og tendensen er desværre stigende, siger chef for ITD Arbejdsmarked Trine Schiørring Plesner.

 

Isoleret set er tallet for juli måned ekstremt højt, men alle branchetal fra Danmarks Statistik for årets første seks måneder i 2018 viser samme klare tendens: Der er ikke hænder nok at få til at fragte varer og gods på lastbilerne.

 

- Fra ITD vil vi gerne sende et klart budskab på vegne af vores medlemsvirksomheder om, at vil man gerne køre lastbil, arbejde på transportkontoret eller på et lager, så er der masser af job at få. Vi har brug for, at alle, der arbejder med aktivering af ledige, nu retter deres fokus mod transporterhvervet. Det kunne være jobcentre, skoler og andre, siger Trine Schiørring Plesner.

 

Landet over er der nu cirka 2.500 ubesatte chaufførstillinger, og rekrutteringsudfordringen bliver ikke mindre i fremtiden, da 50 procent af alle lastbilchauffører er over 50 år, og 15 procent er over 60 år. Men der mangler også medarbejdere til lager og logistikkontorer.

 

Transportbranchen retter også fokus indad. Tallene viser nemlig, at alt for mange transportvirksomheder ikke anvender alle tilgængelige kanaler, når de skal rekruttere. 39 procent af virksomhederne mener, at de selv kunne have gjort noget mere.

 

- Vi skal og vil også selv gøre en stor indsats i branchen for at fortælle om de mange gode jobmuligheder her og nu, men også de fremtidige karrieremuligheder, der er inden for transportbranchen – både i den umiddelbare fremtid og på den lange bane, siger Trine Schiørring Plesner.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >