torsdag 09. august 2018 15:58

ITD kræver hurtig afklaring af regler for 25 timers parkering

Parkeringskontrol Nord har i dag oplyst, at de indstiller kontrollen og uddeling af afgifter til lastbiler, der ikke overholder reglen om max 25-timers parkering på de 90 statslige rastepladser. Hos Vejdirektoratet bekræfter de, at Parkeringskontrol Nord nu ikke længere udskriver afgifter. I ITD er man utilfredse med den uklarhed, der nu er skabt om parkeringsreglerne, og organisationen forventer en meget hurtigt afklaring fra Vejdirektoratet.

Parkeringskontrol Nord har i dag oplyst, at de indstiller kontrollen og uddeling af afgifter til lastbiler, der ikke overholder reglen om max 25-timers parkering på de 90 statslige rastepladser. Det sker på baggrund af en skrivelse til Danmark fra EU-Kommissionen i juli, hvor 25-timers reglen blev voldsomt kritiseret, og hvor Kommissionen ”truede” med en retssag, hvis ikke Danmark retter ind og igen åbner op for muligheden for, at alle lastbilchauffører kan holde deres reducerede hvil på de danske statskontrollerede rastepladser. De nye parkeringsregler trådte i kraft den 1. juli 2018.

 

Parkeringskontrol Nord anser det fortsat som ulovligt at parkere mere end 25 timer på de statslige rastepladser, og chaufførerne skal stadig rette sig efter de opsatte skilte på rastepladser. Hos Vejdirektoratet bekræfter man, at Parkeringskontrol Nord nu ikke længere udskriver afgifter.

 

I ITD er man dybt forundrede over udmeldingen fra Parkering Nord og den uklarhed, der hermed er skabt om reglerne.

 

- Parkeringsreglerne har stor betydning for transportvirksomhederne, og det er en useriøs behandling af et hårdtarbejdende erhverv, at man nu skaber uklarhed om reglerne for parkering på de statslige rastepladser. Vores udgangspunkt er altid, at vi ønsker enkle og klare regler, der kan forstås af virksomhederne, og som håndhæves og kontrolleres. Lige nu hersker der stor forvirring om de nye parkeringsregler, og vi forventer, at Vejdirektoratet meget hurtigt melder klart ud, hvad der er den gældende retstilstand på området, siger Anders Jessen, politisk chefkonsulent hos ITD.

 

ITD følger sagen tæt og tager nu kontakt til Vejdirektoratet.

 

Arkivfoto: Joachim Rode, Ritzau/Scanpix

SENESTE ITD NYT
mandag 06. maj 2024

Affaldsdatasystem fornyes

Miljøstyrelsen er ved at udvikle et nyt system til indberetning af affaldsdata. På et webinar den 23. maj 2024 orienteres om tidsplanen for det nye affaldsdatasystem. Fra den 1. januar 2025 skal der føres styrket affaldstilsyn hos de danske affaldsproducerende virksomheder. Virksomhederne udtrækkes på baggrund af deres affaldsdata.

Affaldsdatasystem fornyes >
mandag 29. april 2024

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling

ITD Arbejdsgiver afholdt lørdag den 27. april 2024 sin ordinære generalforsamling. John A. Skovrup fortsætter som foreningens formand, Arne Færch Mikkelsen er nyvalgt til bestyrelsen, mens Dan Dahlmann Kristensen blev valgt ind som suppleant.

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling >
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >