torsdag 17. maj 2018 14:24

ITD: Vi bidrager meget gerne til en strategi for cybersikkerhed på transportområdet

Regeringen har sat 1,5 milliarder kroner af til en ny strategi, der med 25 konkrete initiativer skal bidrage til at øge sikkerheden mod cyberangreb i Danmark. ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, glæder sig over det gode og tiltrængte initiativ og bidrager gerne til det arbejde, der kommer til at vedrøre transportsektoren.

Med en ny strategi, der består af 25 konkrete initiativer, vil regeringen nu ruste både myndigheder, virksomheder og borgere til at stå imod cyberangreb. Transportsektoren er en af de sektorer, der er udpeget som særligt sårbar, og derfor skal der for denne udarbejdes en specifik strategi, som tager fat på de kritiske områder.

 

- Det er godt, at regeringen tager de stigende trusler mod cyberkriminalitet alvorligt, og at der nu skal udarbejdes en sammenhængende plan for, hvordan vi dæmmer op for fremtidige trusler og angreb. I den anledning vil vi i ITD meget gerne byde ind med vores viden og ekspertise på transportområdet. Her har vi muligheden for at vise rettidig omhu og få lavet et grundigt arbejde, så vi kan højne sikkerheden og foregribe eventuelle angreb, når de førerløse biler og selvkørende teknologier vinder indpas, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

Sidste år blev A. P. Møller Mærsk lagt ned af et omfattende cyberangreb, og i søndags gik det ud over DSB. Også virksomhederne i transport-, logistik- og lagerbranchen vil kunne rammes af hackerangreb, og det vil få alvorlige følger for den enkelte virksomhed.

 

- Virksomhederne i transport-, logistik- og lagerbranchen håndterer dagligt meget store mængder af data, og det vil være stærkt kritisk for dem, hvis deres systemer bliver hacket. Det vil simpelthen kunne lamme den enkelte virksomhed og ødelægge forretningen. Derfor er vi også nødt til at tænke virksomhedsdelen ind i den nye strategi. Vi skal have alle aspekter med, hvis den skal virke, fortsætter Carina Christensen.

 

Delstrategien for transportsektoren skal ligge klar inden udgangen af 2018.

 

Læs regeringens plan for cybersikkerhed her:

https://www.fm.dk/publikationer/2018/national-strategi-for-cyber-og-informationssikkerhed

 

 

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >