torsdag 04. oktober 2018 16:27

Klimavenlig asfalt skal nedbringe CO2-udledningen fra transportsektoren

Regeringen vil fra 2020 udrulle klimavenlig asfalt på alle strækninger af statsvejnettet, som står til at skulle have ny belægning, hvis et igangværende pilotprojekt bekræfter de forventede effekter og holdbarheden af asfalten. Initiativet indgår i regeringens kommende luft- og klimaudspil. ITD er positiv over for tiltaget.

Vejdirektoratet har igennem en længere periode testet klimavenlig asfalt på en række strækninger i Danmark. Asfalten reducerer både køretøjernes brændstofforbrug og vejstøjen ved at mindske rullemodstanden mellem dæk og belægning. Forsøget har vist så lovende resultater, at regeringen planlægger at udrulle den nye asfalt fra 2020.  

 

- Udrulningen af ny klimavenlig asfalt er et meget positivt initiativ, som vi glæder os over i transport- og logistikbranchen. I ITD deler vi regeringens ambitioner for en grønnere fremtid for transportsektoren, så vi kan kun bakke op om tiltag som dette, der leverer CO2-reduktioner og det endda uden større omkostninger, siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

 

Ifølge ITD er netop investeringer i infrastrukturen et helt centralt værktøj i kampen for at nedbringe drivhusgasudledningen fra transportsektoren.

 

- Set fra vores bord er det helt afgørende, at der investeres mere i infrastrukturen – og gerne klimavenlig infrastruktur - hvis vi skal nå vores klimamål. Derfor ser vi eksempelvis også gerne, at den eksisterende vejinfrastruktur udvides, så vi kan komme kødannelsen og flaskehalsproblematikken til livs, som ikke kun koster samfundet dyrt, men også unødigt øger udledningen fra transportsektoren, siger Lasse Kristoffersen.   

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
mandag 29. april 2024

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling

ITD Arbejdsgiver afholdt lørdag den 27. april 2024 sin ordinære generalforsamling. John A. Skovrup fortsætter som foreningens formand, Arne Færch Mikkelsen er nyvalgt til bestyrelsen, mens Dan Dahlmann Kristensen blev valgt ind som suppleant.

ITD Arbejdsgiver har holdt generalforsamling >
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >