tirsdag 22. maj 2018 08:17

Udsatte unge besøgte ITD

15 udsatte unge fra Hedensted har besøgt ITD i Padborg. De unge deltager i projektet CYK18, der skal give dem det sidste puf væk fra kontanthjælp til job og uddannelser. Og i transportbranchen er der brug for de unges arbejdskraft, understreger Jo Madsen, chefkonsulent i ITD.

ITD er sammen med Hedensted Kommune med til at give udsatte unge en ny start, væk fra kontanthjælp og ind på arbejdsmarkedet. Forleden besøgte gruppen fra CYK18 ITD i Padborg.

 

I sin gule cykeltrøje ligner Mads Moberg Krogh fra landsbyen Daugaard enhver anden sportsglad ung. Han er da også med på et hold af 15 unge, der skal cykle til Frankrig i juli måned, hvor de skal køre op ad den frygtede stigning på bjerget Alpe d’Huez i de franske alper.

 

- Jeg tror ikke turen ned til Frankrig bliver så slem, selv det er mange kilometer i varmen. Det er mere turen op af Alpe d’Huez, der bliver hård, siger Mads Moberg Krogh.

 

Turen er kulminationen på et langt forløb, hvor ITD og 9 af ITD’s medlemsvirksomheder sammen med Hedensted Kommune gennem sport og virksomhedsbesøg vil give de udsatte unge en ny start, væk fra kontanthjælp og ind på arbejdsmarkedet.

 

Mads Moberg Krogh er begyndt i praktik hos en af ITD’s medlemsvirksomheder. Og han er et godt eksempel på, at det nytter at give de unge muligheden for at komme ud af ledigheden, mener Jo Madsen, chefkonsulent i ITD.

 

- For det første er vi som branche med til at tage et socialt ansvar ved at få en udsat gruppe i gang. Og for det andet står vi med en udfordring med at rekruttere nye medarbejdere. Så det giver god mening at fortælle de unge om mulighederne i transporterhvervet. Gennem praktikophold kan vi give de unge muligheder for at prøve sig selv af i vores branche, siger hun.

 

Sidste år var der 19 udsatte unge, som deltog i et lignende projekt i Aabenraa Kommune. Her er alle 19 kommet i arbejde, praktik eller uddannelse. Og Teddy La Cour Brigsted, projektkoordinator i Hedensted Kommune, kan se, at hans unge er godt på vej i samme retning.

 

- De unge var kørt fast. Og de havde brug for at få nogle successer, så de kan tro på sig selv. Vi er i gang med at udvikle dem, siger han.

 

Fakta:

Følgende ITD-medlemmer er med i CYK18:

 

Nagel Liller A/S, Vejle

Danske Fragtmænd, Vejle

Brdr. Larsen Transport A/S, Vejle

Ejvind Laursen A/S, Hedensted

Sole Minkfoder A/S, Hedensted

Søren Rasmussen & Søn A/S, Juelsminde

Østergaard Agro I/S, Tørring

PL Spedition A/S, Horsens

DSV, Hedensted

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >