tirsdag 11. juni 2019 12:57

ITD: Hold vågent øje med PostNord når aftalen om befordringspligten skal genforhandles

Ved udgangen af 2019 udløber den treårige aftale om PostNord Danmarks befordringspligt med staten, og aftalen skal igen i udbud. ITD vil opfordre den kommende regering til at holde skarpt øje med PostNord under forhandlingerne om en aftale, så det forhindres, at nye statstilskud til opretholdelse af befordringspligten bliver misbrugt til at underminere de danske vognmandsvirksomheder, der er under hårdt pres fra det statsstøttede PostNord.

PostNord Danmarks aftale med staten om befordringspligt udløber i 2019, og forhandlingerne om en ny aftale er allerede i gang. Der venter derfor den kommende regering en stor og vigtig opgave med at sikre, at en ny aftale om befordringspligten bliver så transparent som muligt.

- Det er afgørende, at den nye aftale om befordringspligten dæmmer op for PostNords mulighed for den form for konkurrenceforvridende adfærd, som vi i transportbranchen desværre har været vidne til de seneste år. Det har store konsekvenser for erhvervet, og statsstøtte til befordringspligten må og skal ikke kunne anvendes til at dumpe priserne på markedet for varer og stykgods, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD har klaget til EU-Kommissionen og EU-Domstolen over ulovlig og konkurrenceforvridende statsstøtte til PostNord Danmark og PostNord Logistics A/S, og her har EU-Kommissionen for kort tid siden indledt en tilbundsgående undersøgelse af de resterende kapitalindskud.

- I ITD afventer vi Kommissionens afgørelse med spænding, og vi følger derfor også forhandlingerne om en ny aftale om befordringspligten tæt. Det vil have vidtrækkende konsekvenser for vores erhverv, hvis situationen gentager sig, og vi vil derfor appellere til den nye regering om at lytte til transportbranchen i denne sag, siger Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >