onsdag 20. november 2019 10:20

Stem på din favoritfilm om trafiksikkerhed

ITD’s nye kampagne for trafiksikkerhed, Hovedet med i trafikken, besøgte i november 2019 skoler i Roskilde, Odense, Nykøbing Mors og Ribe. Som en del af kampagnen producerede eleverne i 8. klasse en række film om trafiksikkerhed, og nu skal landsvinderen findes.

Hovedet med i trafikken, som er ITD’s nyeste trafiksikkerhedskampagne, der henvender sig til elever i 8. klasse, har besøgt elever i hele Danmark. Selvom kampagnen ikke besøger elever lige nu, så kører kampagnen nemlig videre.

 

Som en del af kampagnen har eleverne lavet reklamefilm, der skal fortælle andre unge, hvordan de undgår at komme i en trafikulykke og på den måde styre udenom ulykkesstatistikkerne. Overskriften på reklamefilmen er ”Hovedet med i trafikken”. Inden filmproduktionen har eleverne fået forskellige oplæg omkring trafiksikkerhed, så de er udstyret med livsvigtig viden, som de kan formidle til andre unge.

 

Hver skole har kåret en vinderfilm, som nu alle er med i landskonkurrencen, hvor hele landet kan stemme på deres favorit. De elever, der har produceret vindervideoen på landsplan, vinder en gave til hele skolen.

 

- Det er nu, at man skal sørge for at dele sin video med alle – både vennerne fra spejder, fodbold, bedsteforældrene og vennerne på den gade, hvor eleverne bor – hvis skolen skal løbe med en stor, flot præmie, og derfor kan jeg kun opfordre til, at man går ind og stemmer på den video, som er bedst, siger projektleder på kampagnen Malene Vitus.

 

- Jeg vil samtidig ikke lægge skjul på, at vi håber på, at flest muligt får set videoerne og stemmer, fordi vi på den måde sikrer os, at der er flere, der modtager budskabet om trafiksikkerhed. For vi kan ikke besøge alle elever i 8. klasse i hele landet, så vi håber, at vi med videoerne kan nå længere ud med budskabet om trafiksikkerhed og i yderste konsekvens redde liv.

 

Stem på video

Alle kan stemme én gang. Tryk her og stem.

 

Følgende skoler er med i konkurrencen: Trekronerskolen i Roskilde, Holluf Pile Skole i Odense, Dueholmskolen i Nykøbing Mors og Ansgarskolen Vadehav i Ribe.

 

Se fotos fra Hovedet med i trafikken

Læs mere om Hovedet med i trafikken, og se fotos fra kampagnen på www.hovedetmeditrafikken.dk.

 

Stor tak til medlemsvirksomheder

ITD takker for hjælpen til de virksomheder, der har stillet lastbiler og chauffører til rådighed:

Alex Andersen Ølund A/S
Anders Nielsen & Co A/S
DSV Road A/S
Frank Nørager & Co. A/S
HC Pumps & Trucks A/S
Henrik Skov Christensen A/S
JH Transport & Logistics A/S
J. A. Skovrup ApS
Poul Schou A/S
Skive Køletransport A/S
Stokholm Transport A/S

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >