onsdag 13. december 2023 09:25

God stemning og stor spørgelyst fyldte hallen, da Transportministeren besøgte Hjørring

Omkring 110 gæster var mødt op mandag aften, da Vendelbo Spedition A/S i Hjørring lagde hus til endnu en spændende debataften med Transportminister Thomas Danielsen og ITD.

Besøget i Hjørring var fjerde stop på den Danmarksturné, som Transportministeren og ITD satte i gang i november måned. Og ligesom ved de foregående aftener, så var der et flot fremmøde til arrangementet, og spørgelysten var stor blandt de fremmødte gæster.

 

Endnu engang var det en veloplagt Thomas Danielsen, der lyttede til og besvarede spørgsmålene til ham fra salen. Under debatten nåede ministeren rundt om både regionale projekter som Egholm-motorvejen, muligheden for en afskaffelse af 11 kilo-reglen, uddannelsesmuligheder til transportbranchen og fordele og ulemper ved el-lastbiler vs. brintkøretøjer, for blot at nævne nogle af emnerne.

 

Aftenen begyndte med, at ordstyrer og ITD-direktør, Stefan K. Schou, lavede et kort interview med ministeren om dennes baggrund som lastvognsmekaniker og hans videre vej ind i politik. Herefter tog ministeren ordet og holdt en lille halv times oplæg om regeringens prioriteter på transportområdet – herunder kilometerafgiften, som ministeren blankt erkendte, ikke var et projekt der var begejstring for i hans eget parti, Venstre, men at når der nu engang var et rødt flertal i Folketinget, så handlede det for ham om at få lavet den bedst mulige aftale for branchen.

 

 

Transportministeren på tomandshånd

Efter en lille times tid med stor spørgelyst fra salen, afrundede Stefan K. Schou debatten. Og mens størstedelen af gæsterne forsynede sig fra buffeten, så tog Transportministeren sig tid til at tale på tomandshånd med flere af de fremmødte deltagere, før han selv kunne tage lidt aftensmad og herefter sætte sig ind i ministerbilen og sætte kursen tilbage mod København.

 

Hjørring var det sidste stop på turnéen i 2023. Vi vil gerne sige tak til Alex Andersen Ølund i Odense, til Thortrans i Randers, til BHS Logistics i Køge og i går Vendelbo Spedition i Hjørring for at have lagt lokaler til rundturen. Og en stor tak til de mere end 500 mennesker, der er mødt op i en travl hverdag for at drøfte transportpolitik.

 

ITD og Transportministeren er tilbage allerede den 8. januar 2024, hvor der er arrangeret nytårskur hos ITD på Lyren 1 i Padborg. Det bliver en hyggelig dag med masser af politisk debat og en rigtig fin mulighed for at sige godt nytår til kollegaer og forretningsforbindelser – du kan tilmelde dig nytårskuren her.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >