tirsdag 05. marts 2024 08:37

En økonomisk håndsrækning til meningsfyldte projekter

Meningsfyldte projekter, der på den ene eller den anden måde styrker vejgodstransportbranchen, er vigtige for erhvervet. Derfor giver FDE Fonden dig endnu engang mulighed for at søge økonomisk støtte til dit projekt – du skal blot sende din ansøgning senest den 31. marts 2024.

Det er mange forskellige typer af projekter, der kan få økonomisk støtte af FDE Fonden, og du kan således søge støtte, hvis du:  

 

-          Har et forsknings- og innovationsprojekt, der understøtter godstransport og logistik, f.eks. inden for områder som ”Klima og miljø”, ”Digitalisering og automatisering” eller ”Tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft”.

-          Har ideer til et projekt, der fremmer færdselssikkerheden i forhold til lastbiler.

-          Som uddannelsesinstitution direkte rettet mod godstransport- og logistikområdet ønsker økonomisk støtte inden for videnspredning og uddannelse i forhold til løbende udvikling af uddannelsernes indhold og udvikling af nye uddannelser.

-          Har planer om et projekt til at styrke erhvervets image eller historie, f.eks. fastholdelse af dansk landevejstransports historie eller seniorarrangementer for forhenværende indehavere og ledere af vognmands- eller transportvirksomheder.

-          Har kendskab til vognmænd, chauffører eller administrative medarbejdere i branchen, der på grund af færdselsuheld, alvorlig sygdom eller lignende er kommet i en trængt og ulykkelig situation.

 

Du kan læse mere om, hvordan du søger samt sende din ansøgning på FDE Fondens hjemmeside her.

Her finder du også eksempler på, hvad Fonden tidligere har bevilliget penge til.

 

Send din ansøgning afsted senest den 31. marts 2024, så er dit projekt forhåbentlig blandt dem, der får en økonomisk håndsrækning fra FDE Fonden. Fondens bestyrelse forventer, at der kan udsendes svar på ansøgningerne i juni 2024.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >