fredag 20. december 2019 10:48

ITD: Spild af penge af sætte 110 millioner skattekroner mere ind på PostNords konto

Lad være med at kaste flere penge efter PostNord. Behovet for flere midler stopper ikke, og man kunne i princippet lige så godt brænde sedlerne af en for en. Sådan lyder meldingen fra ITD, efter at Folketinget i går besluttede at poste yderligere 110 millioner kroner i selskabet.

Folketingets Finansudvalg stemte torsdag aften et aktstykke igennem, der bevilger 110 millioner kroner til PostNord Danmark. Pengene skal gå til at forlænge den nuværende aftale med PostNord frem til sommeren 2020. Spild af penge, mener ITD.

-  Det er fuldstændig spild af penge, at et politisk flertal nu vil sætte yderligere 110 millioner kroner direkte ind på Post Nords konto. Man kunne lige så godt brænde hundredekronesedler af. Der er brug for et fundamentalt opgør med Post Nords underskudsgivende og konkurrenceforvridende forretningsmodel – ikke endnu en check udstedt af de danske skattebetalere, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

ITD har gjort EU-Kommissionen opmærksom på, at PostNord nu tilføres flere penge, og at det efter al sandsynlighed igen vil ramme de private vognmænd, der konkurrerer med PostNord på det benhårde marked for pakker og stykgods. Derfor røg der en officiel klage til Kommissionen afsted, allerede da ITD hørte om aktstykket, siger Carina Christensen.

-   I ITD har vi allerede indsendt en klage til Kommissionen over den nye ulovlige statsstøtte, og vi vil gøre alt for, at Kommissionen kræver, at pengene skal betales tilbage. Pengene, som nu tikker ind hos PostNord, går direkte i et bundløst hul, og de kommer ikke til at dække det underskud, som er opstået. Det skal de danske skattebetalere ikke blive ved med at hæfte for, og de private vognmænd skal heller ikke finde sig i, at deres skattekroner går til at udkonkurrere dem selv.

 

SENESTE ITD NYT
mandag 30. marts 2020

ITD tager EU-Kommissionen til EU-Domstolen over PostNord Logistics

ITD’s klage til EU-Kommissionen over ulovlig statsstøtte til PostNords datterselskabet PostNord Logistics har endnu ikke ført til, at EU-Kommissionen har åbnet den formelle undersøgelsesprocedure. Derfor tager ITD nu EU-Kommissionen til EU-Domstolen.

ITD tager EU-Kommissionen til EU-Domstolen over PostNord Logistics >
fredag 27. marts 2020

ITD roser statsrevisorerne for at iværksætte kulegravning af PostNords regnskaber

Kritikken af PostNords aktiviteter tager nu til, og statsrevisorerne har nu iværksat en dybdeborende undersøgelse af selskabets regnskabspraksis. Rigsrevisionen skal nu blandt andet gennemanalysere PostNords regnskabspraksis de seneste ti år, herunder vurdere om prisniveauet for udbringning af pakker sker til markedspris. ITD har selv rejst en række statsstøttesager mod PostNord og roser statsrevisorerne for også at sikre en kulegravning af PostNords regnskaber og forretningsmetoder.

ITD roser statsrevisorerne for at iværksætte kulegravning af PostNords regnskaber >
fredag 27. marts 2020

Sådan er du stillet med medarbejdere under coronakrisen

Coronakrisen har stor betydning for rigtigt mange transport- og logistikvirksomheders drift. Det stiller en masse spørgsmål til, hvad man som virksomhedsejer kan gøre i forhold til sine ansatte som følge af ordrenedgang under coronakrisen. ITD har lavet en vejledning, der kan hjælpe.

Sådan er du stillet med medarbejdere under coronakrisen >