fredag 20. december 2019 10:48

ITD: Spild af penge af sætte 110 millioner skattekroner mere ind på PostNords konto

Lad være med at kaste flere penge efter PostNord. Behovet for flere midler stopper ikke, og man kunne i princippet lige så godt brænde sedlerne af en for en. Sådan lyder meldingen fra ITD, efter at Folketinget i går besluttede at poste yderligere 110 millioner kroner i selskabet.

Folketingets Finansudvalg stemte torsdag aften et aktstykke igennem, der bevilger 110 millioner kroner til PostNord Danmark. Pengene skal gå til at forlænge den nuværende aftale med PostNord frem til sommeren 2020. Spild af penge, mener ITD.

-  Det er fuldstændig spild af penge, at et politisk flertal nu vil sætte yderligere 110 millioner kroner direkte ind på Post Nords konto. Man kunne lige så godt brænde hundredekronesedler af. Der er brug for et fundamentalt opgør med Post Nords underskudsgivende og konkurrenceforvridende forretningsmodel – ikke endnu en check udstedt af de danske skattebetalere, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

ITD har gjort EU-Kommissionen opmærksom på, at PostNord nu tilføres flere penge, og at det efter al sandsynlighed igen vil ramme de private vognmænd, der konkurrerer med PostNord på det benhårde marked for pakker og stykgods. Derfor røg der en officiel klage til Kommissionen afsted, allerede da ITD hørte om aktstykket, siger Carina Christensen.

-   I ITD har vi allerede indsendt en klage til Kommissionen over den nye ulovlige statsstøtte, og vi vil gøre alt for, at Kommissionen kræver, at pengene skal betales tilbage. Pengene, som nu tikker ind hos PostNord, går direkte i et bundløst hul, og de kommer ikke til at dække det underskud, som er opstået. Det skal de danske skattebetalere ikke blive ved med at hæfte for, og de private vognmænd skal heller ikke finde sig i, at deres skattekroner går til at udkonkurrere dem selv.

 

SENESTE ITD NYT
lørdag 18. januar 2020

Netværksdag for transportens kvinder blev en stor succes

ITD’s netværksdag for kvinder i vejgodstransportbranchen blev et tilløbsstykke. 80 kvinder deltog i netværksdagen på Kellers Park i Børkop lørdag den 18. januar 2020, der havde til formål at sætte positivt fokus på at arbejde som kvinde i transport- og logistikerhvervet samt at skabe et netværk for transportens kvinder. Og det kan man roligt sige lykkedes.

Netværksdag for transportens kvinder blev en stor succes >
fredag 17. januar 2020

Medlemsinfo om politisk aftale om vejtransport

Der er stor tilfredshed hos ITD over en politisk enighed om at skabe lige konkurrencevilkår på cabotage og kombikørsel i Danmark. Det har ITD kæmpet for i lang tid, ikke mindst på vejpakken.

Medlemsinfo om politisk aftale om vejtransport >
fredag 17. januar 2020

ITD styrer dansk vejgodstransport mod en grønnere fremtid

ITD præsenterer nu en ambitiøs klimaplan, der skal bidrage til den grønne omstilling af vejgodstransportsektoren i Danmark og EU. Klimaplanen er et led i ITD Vækststrategi 2030, der sætter retningen for fremtidig vækst i dansk vejgodstransport. ITD deler den politiske målsætning om at reducere udledningen af CO2 i Danmark med 70 procent i 2030 og en fossilfri transportsektor i 2050. Det er ambitiøse mål, som kommer til at kræve både omtanke for fremtidens teknologier og et klart sigte for omstillingen af vejgodstransportsektoren.

ITD styrer dansk vejgodstransport mod en grønnere fremtid >