torsdag 19. marts 2020 15:22

ITD hilser markant hjælpepakke til lønmodtagere og virksomheder velkommen

Regeringen og alle partier i Folketinget blev i dag enige om en hjælpepakke, der skal hjælpe ramte virksomheder og lønmodtagere gennem en svær tid med en række midlertidige kompensationsordninger.

- Det er yderst glædeligt at se, at alle partier i Folketinget står sammen med regeringen om at hjælpe og kompensere danske virksomheder og lønmodtagere i den svære situation, vi står i. Det er en omfattende aftale med mange gode elementer, der tilgodeser erhvervslivet bredt. Nu skal alle detaljer falde helt på plads, så både virksomheder og lønmodtagere kan føle sig trygge ved, hvad de kan blive kompenseret for, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

 

Af initiativer, som transportvirksomhederne særligt vurderes at kunne gøre brug af, kan nævnes:

 

  • Kompensation til selvstændige, som oplever minimum 30 procents fald i deres omsætning. Kompensationen vil udgøre 75 procent af det forventede omsætningstab, dog maksimalt 23.000 kroner per måned per ejer. Ordningen er forbeholdt virksomhedsejere, der har mindst 25 procent ejerskab og arbejder i virksomheden. Den selvstændige og virksomheden skal være registreret i CVR- og CPR-registrene for at være omfattet. Virksomheden må maksimalt have 10 fuldtidsansatte, ligesom virksomheden skal have været registreret senest den 1. februar 2020. Ordningen vil gælde i tre måneder fra 9. marts til 9. juni 2020.

 

  • Kompensation for virksomhedens faste udgifter. Virksomheder på tværs af brancher kan få kompensation for udgifter til for eksempel husleje og uopsigelige kontrakter (for eksempel leasingkontrakter), hvis de har et omsætningstab på mindst 40 procent. Kompensationen udgør mellem 25 og 80 procent, afhængig af størrelsen på omsætningsnedgangen. Der kan ikke ansøges om kompensation, hvis de faste udgifter udgør mindre end 25.000 kroner i perioden. Der kan maksimalt opnås kompensation for 60 millionen kroner per virksomhed i perioden.

 

  • Lempeligere adgang til dagpenge og sygedagpenge i tre måneder fra 9. marts til 9. juni 2020.

 

Finansministeriets pressemeddelelse samt selve aftalen i sin helhed kan findes her.

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >