onsdag 16. december 2020 14:21

ITD: Mange positive elementer i politiaftalen

Gårsdagens brede politiforlig på Christiansborg skal sikre et bedre nærpoliti til almene politiopgaver tættere på borgerne. Opgaver vedrørende udstedelse af særtransporttilladelser overdrages fra politiet til Vejdirektoratet, mens andre administrative opgaver overføres til Færdselsstyrelsen. Ændringerne hilses velkommen hos ITD, der forventer hurtigere og mere effektiv sagsbehandlingstid.

Foto: iStock

 

– I ITD hilser vi politiaftalen meget velkommen. Særligt vores særtransportmedlemmer øst for Lillebælt har hen over sommeren oplevet urimeligt lange sagsbehandlingstider, når de har ansøgt om særtransporttilladelser under det nuværende setup, så ændringen skulle gerne sikre en bedre og mere smidig løsning for fremtiden, siger Steffen Johannsen, chefkonsulent hos ITD.

 

Han mener, at overflytningen af opgaven kan indebære flere fordele for branchen:

 

– Det er helt sikkert muligt at gøre processen med ansøgninger om særtransporttilladelser mere smidig og enkel, ikke mindst ved brug af digitale og semiautomatiske løsninger. Vi har tiltro til, at Vejdirektoratet er den rette myndighed til at varetage opgaven med udstedelse af særtransporttilladelser for fremtiden. Vejdirektoratet har i mange år været dybt involveret i afvikling af særtransporter i Danmark, og derfra har Vejdirektoratet høstet stor erfaring i forbindelse med forskellige tunge og omfangsrige transportprojekter, vej- og brobegrænsninger samt løbende vejarbejder, der medfører restriktioner for særtransporter. Dermed er der et godt udgangspunkt at bygge videre på, siger Steffen Johannsen.

 

Samtidig tror og håber ITD på, at politiet med overflytningen får frigjort ressourcer til egentlige politi-kerneopgaver.

 

Den nye ordning træder i kraft 1. oktober 2021.

 

Den nye politiaftale finansieres blandt andet ved at frigøre cirka 115 politibetjente gennem en ressortoverdragelse, hvor afviklingen af teori- og køreprøver, udstedelse og administration af kørekort samt udstedelse af takografkort overdrages fra politiet til Færdselsstyrelsen.

 

Hermed opfyldes flere af ITD’s ønsker til politireformen, eftersom en del administrative opgaver flyttes til Færdselsstyrelsen. De frigjorte politibetjente forbliver i politiet og medvirker til at styrke den operative kapacitet i politiet. 

 

Den samlede politiaftale kan læses her: justitsministeriet.dk

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >