fredag 27. marts 2020 10:50

Regeringen forlænger lempelse af køre- og hviletidsregler – og inkluderer de internationale transporter

Som følge af coronavirussen har regeringen forlænget lempelsen af køre- og hviletidsreglerne frem til den 11. april 2020 for at understøtte forsyningssikkerheden. De internationale transporter er nu også omfattet af lempelserne.

For at understøtte forsyningssikkerheden har transportminister Benny Engelbrecht (S) midlertidigt valgt at forlænge lempelserne af køre- og hviletidsreglerne. Hidtil har dispensationen kun været gældende for national transport, men det er nu udvidet til også at omfatte international transport.

 

Der er tale om en forlængelse af den midlertidige dispensation fra artikel 8, stk. 6, i køre- og hviletidsforordningen vedrørende forordningens krav om det regulære hvil på 45 timer og det reducerede hvil på 24 timer, jævnfør forordningens artikel 14, stk. 2. Frem til den 11. april 2020 dispenseres køre- og hviletidsbestemmelsen altså, og dispensationen gælder både nationale og internationale transporter.

 

Det er vigtigt at understrege, at dispensationen kun gælder det regulære ugehvil på mindst 45 timer og det reducerede ugehvil på mindst 24 timer. Reglerne for køretid, pauser og daglig hviletid er stadig gældende.

 

- I ITD hilser vi det velkomment, at lempelsen af køre- og hviletidsbestemmelserne forlænges i denne helt særlige situation, og at de internationale transporter også omfattes. Vi står i en vanskelig situation i Danmark og resten af Europa, og de midlertidige lempelser styrker fleksibiliteten i opgavevaretagelsen i transporterhvervet og sikrer en større risikodækning i forhold til forsyningssikkerheden, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >