lørdag 18. september 2021 14:34

ITD og FDE siger på gensyn til Transport 2023

Efter tre travle messedage ser ITD og FDE tilbage på en vellykket transportmesse med god stemning og spændende besøg på standene. Der har været fokus på digitalisering, rekruttering, trafiksikkerhed, grøn omstilling, motorvejsservice og meget andet.

ITD og FDE takker snart af for denne gang efter tre gode messedage på Transport 2021 i MCH Messecenter Herning.

Der er blevet taget godt imod ITD’s to hovedbudskaber, ”Vi holder Danmark kørende” og ”Sammen bygger vi fremtidens digitale transportvej”, ligesom FDE har været synlige under overskriften ”Momsrefusion og motorvejsservice under ét tag”.

På ITD’s stand har messedeltagerne blandt andet kunne høre om de digitale tilbud hos ITD’s videnscenter ITD Logtech Hub samt blive klogere på køre- og hviletidssystemet TachoWeb og tidsregistreringssystemet SmartTID.

Man har også haft mulighed for at møde ITD’s forsikringssamarbejdspartner Tryg og øge sit kendskab til cybersikkerhed. Og så er der blevet talt om rekruttering, trafiksikkerhed og grøn omstilling, mens der på FDE’s stand er blevet rådgivet om løsninger inden for momsrefusion og motorvejsservice.

- Vi er glade for, at det endelig var muligt at mødes så mange mennesker igen efter corona. Det har været skønt med fagsnak, og vi er glade for, at så mange folk har givet sig tid til at besøge vores to stande. Der har været både vognmænd, chauffører, politikere, kunder og mange andre forbi. Der har været en rigtig god stemning og hyggeligt samvær med kaffe og kransekage. Så vi glæder os, til vi ses igen til Transport 2023 i april 2023, siger projektleder Malene Vitus.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >