onsdag 13. oktober 2021 14:20

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i dag Lastbilkaravanen på Hareskov Skole i Værløse, hvor børnene forinden havde sunget og danset med lastbilchaufføren Magda.

Andreas Knudsen, Kristian Raasgaard, Katinka Reiter og Kamma Thomsen fra 2.B på Værløse Skole fik en god oplevelse og lærte om trafik. Og så fik de mulighed for at møde transportminister Benny Engelbrecht.

 

 

 

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i dag Lastbilkaravanen i Værløse, hvor han fik lejlighed til at dele grønne trafikveste ud og tale med elever fra 2. årgang. Børnene havde oplevet et flot show med Magda fra Lastbilkaravanens undervisningsunivers med sange med tekster som ”Bliv væk fra det dæk” og ”Det er meget sjovere, hvis man ikke bliver kørt over”. Eleverne gik stadig og sang med på sangene, da ministeren ankom.

 

- Jeg vil gerne bakke op om det her arrangement. Det handler om at vise børnene, hvordan chaufførernes udsyn er. De skal op at sidde i lastbilen og opleve det selv. Det er ligesom, at man siger, at de bedste cyklister er dem, der har taget kørekort, fordi de også tænker på bilerne. Så jeg tror, at det her er en rigtig god læring, og så er jeg sikker på, at det er en stor oplevelse for børnene. Jeg tror, at det har gjort et uudsletteligt indtryk at være oppe at sidde i en lastbil, sagde ministeren, der i øvrigt bemærkede, hvor dygtigt chaufføren havde parkeret lastbilen.

 

- Folk ved ikke hvor gode chauffører, vi har. Prøv at se, hvordan han har parallelparkeret lastbilen ind mellem disse to, sagde ministeren og pegede på skiltene foran og bag ved lastbilen.

 

Eleverne mødte ministeren
Børnene var bestemt ikke generte over at tale med ministeren ved Lastbilkaravanens forskellige stande. Heriblandt en pige, der havde bygget en prinsesse i Lego. Her kunne transportministeren fortælle, at han faktisk havde mødt en rigtig prinsesse i sidste uge, kronprinsessen. Det skulle pigen lige tygge lidt på og sagde så:

 

- Du ligner sådan en præsident.

 

- Ej, jeg er kun minister for transport, sagde han.

 

Børnene fik en god oplevelse
Andreas Knudsen, Kristian Raasgaard, Katinka Reiter og Kamma Thomsen fra 2.B havde alle haft en rigtig god oplevelse.

 

- Man skal aldrig holde ved lastbilens højre fordæk, sagde Katinka Reiter, der blev suppleret af Kamma Thomsen.

 

- Det er rart at vide, sagde hun.

 

Børnene var alle enige om, at det var ret fedt at være oppe at sidde i en lastbil. Det bedste var dog sangene.

 

- Det var nogle gode sange, men nu kan vi bare ikke få dem ud af hovedet igen.

 

På spørgsmålet om, hvorvidt de kunne tænke sig at være lastbilchauffør, svarede drengene klart nej. Men pigerne var mere åbne og landede på et måske.

 

Skolen har fokus på sikkerhed
Skoleleder på Hareskov Skole Claus Ibsen var meget begejstret for arrangementet.

 

- Jeg tror, det her gør en kæmpe forskel. Det her koncept er langt mere vedkommende, end hvis de hører på én, der står og taler. De husker det, og de forstår det, fordi de får lov til at danse og synge og bruge deres krop. Derudover falder det også bare rigtig godt i tråd med det store fokus, vi har på trafiksikkerhed, sagde skolelederen.   

 

Livsvigtige budskaber
Kampagnens tre livsvigtige huskeregler er ”Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds”. ”Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds” og ”Bliv væk fra lastbilens højre forhjul”. 

 

Bag kampagnen Lastbilkaravanen står ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. Kampagnen besøger i denne uge fem skoler i landet og var altså i dag kommet til Hareskov Skole i Værløse. Herudover har ITD udsendt 55.000 flotte, grønne refleksveste til alle elever i 2. klasse over hele landet. Sammen med vestene er der også en information til forældrene, så de også modtager de livsvigtige budskaber.

 

- Vi sætter så tidligt ind aldersmæssigt med Lastbilkaravanen, fordi vi håber på, at vi kan give eleverne gode trafikvaner helt fra starten. De skal ud af klasselokalet og op i lastbilerne, så de med egne øjne kan se, hvordan det er at være lastbilchauffør, sagde Malene Vitus, som er projektleder på kampagnen.

 

 

Lastbilkaravanen er medlemmernes kampagne

Det er lokale ITD-medlemsvirksomheder, der stiller lastbiler og chauffører til rådighed, når ITD’s trafiksikkerhedskampagner triller. En stor tak til medlemmerne, der er med til at sætte fokus på trafiksikkerhed via arbejdet med Lastbilkaravanen. I år deltager:


Alex Andersen, Ølund A/S

Ancotrans

Bakkegården Transport

Brdr. Rasmussen Stenstrup A/S

Fmj Transport & Trucking

Freja Transport & Logistics A/S

Frode Laursen A/S

M.B. Pedersen

Poul Schou A/S

Skive Køletransport A/S

Snave Vognmandsforretning ApS

Tor Udlejning ApS

Torben Rafn A/S

Torben Ramsdal A/S

Vognmand Bomholt A/S

 

FDE Fonden støtter Lastbilkaravanen – læs mere om FDE Fonden her

 

Få mere viden og gratis onlinemateriale på www.lastbilkaravanen.dk. Lastbilkaravanen har kørt siden 2013. Det er gratis at få besøg af Lastbilkaravanen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >