lørdag 10. juni 2023 17:59

Magda uddanner trafikambassadører

Det er sjovt at lære om trafiksikkerhed. Det erfarede en masse børn i dag, da ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” var en del af eventet ”Brand og Redning” i Universe Science Park. Parken var fuld af glade gæster, der var klar til at se på blå blink og høre brandgode sange om trafiksikkerhed.

Der var blå himmel og blå blink, da Magda i dag gav den gas med sine sange om trafiksikkerhed på scenen i Universe Science Park. Magdas veninde Motor Mille kiggede også forbi, og chaufføren Christian fra Henrik Skov Christensen A/S i Esbjerg stod klar med sin flotte lastbil.

 

Alle børn kunne komme ind i den store lastbil og se, hvor fedt det er at køre sådan en. Samtidig blev de klogere på, hvor det er bedst at placere sig, når man møder en lastbil i trafikken. Ifølge Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner, har dagen været en kæmpe succes, hvor trafiksikkerhed kom på landkortet. Formålet med kampagnen er netop at skabe mere tryghed i trafikken.

 

– Vi er utrolig glade for det strategiske samarbejde, vi har med Universe Science Park, hvor vi sammen kan være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed her ved deres arrangement ”Brand og Redning”. Vi er glade for at se så mange mennesker, store og små, og dem, vi har snakket med, har bestemt fået noget med sig hjem. Gennem hele dagen fik vi sat fokus på nytteværdien af lastbiler, på trafiksikkerhed og på budskabet om, at i trafikken er vi alle på samme hold, fortæller Malene Vitus.

 

Emmelie mødte Magda
En af dem, der lærte noget nyt om trafiksikkerhed til dagens event, var Emmelie på 5 år.

 

– Jeg kan godt lide Magda og hendes sange. Når lyset er grønt, og lastbilen skal dreje til højre, så skal jeg vente, fortæller Emmelie stolt. Også Emmelies mor Line synes, at ”Lastbilkaravanen” er lærerig.

 

– Jeg synes, at sange er en rigtig god måde at huske det hele på for børn – dem skal vi hjem og høre igen, siger Line.  

 

Og det er der heldigvis altid rig mulighed for på Lastbilkaravanen.dk, hvor hele ITD’s univers om trafiksikkerhed findes. ITD siger tak for en fantastisk dag, og tak til chauffør Christian og vognmand Henrik Skov Christensen for at deltage. Vi glæder os til, at ”Lastbilkaravanen” ruller ud med sit 10-års jubilæum til efteråret, hvor den besøger elever i hele landet.

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >