lørdag 10. juni 2023 17:59

Magda uddanner trafikambassadører

Det er sjovt at lære om trafiksikkerhed. Det erfarede en masse børn i dag, da ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” var en del af eventet ”Brand og Redning” i Universe Science Park. Parken var fuld af glade gæster, der var klar til at se på blå blink og høre brandgode sange om trafiksikkerhed.

Der var blå himmel og blå blink, da Magda i dag gav den gas med sine sange om trafiksikkerhed på scenen i Universe Science Park. Magdas veninde Motor Mille kiggede også forbi, og chaufføren Christian fra Henrik Skov Christensen A/S i Esbjerg stod klar med sin flotte lastbil.

 

Alle børn kunne komme ind i den store lastbil og se, hvor fedt det er at køre sådan en. Samtidig blev de klogere på, hvor det er bedst at placere sig, når man møder en lastbil i trafikken. Ifølge Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner, har dagen været en kæmpe succes, hvor trafiksikkerhed kom på landkortet. Formålet med kampagnen er netop at skabe mere tryghed i trafikken.

 

– Vi er utrolig glade for det strategiske samarbejde, vi har med Universe Science Park, hvor vi sammen kan være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed her ved deres arrangement ”Brand og Redning”. Vi er glade for at se så mange mennesker, store og små, og dem, vi har snakket med, har bestemt fået noget med sig hjem. Gennem hele dagen fik vi sat fokus på nytteværdien af lastbiler, på trafiksikkerhed og på budskabet om, at i trafikken er vi alle på samme hold, fortæller Malene Vitus.

 

Emmelie mødte Magda
En af dem, der lærte noget nyt om trafiksikkerhed til dagens event, var Emmelie på 5 år.

 

– Jeg kan godt lide Magda og hendes sange. Når lyset er grønt, og lastbilen skal dreje til højre, så skal jeg vente, fortæller Emmelie stolt. Også Emmelies mor Line synes, at ”Lastbilkaravanen” er lærerig.

 

– Jeg synes, at sange er en rigtig god måde at huske det hele på for børn – dem skal vi hjem og høre igen, siger Line.  

 

Og det er der heldigvis altid rig mulighed for på Lastbilkaravanen.dk, hvor hele ITD’s univers om trafiksikkerhed findes. ITD siger tak for en fantastisk dag, og tak til chauffør Christian og vognmand Henrik Skov Christensen for at deltage. Vi glæder os til, at ”Lastbilkaravanen” ruller ud med sit 10-års jubilæum til efteråret, hvor den besøger elever i hele landet.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >