torsdag 05. oktober 2023 14:00

Robotter og en rasteplads ud over det sædvanlige

Det var en begivenhedsrig og spændende dag for de ITD-medlemmer, der deltog i årets første medlemsmøde i Horsens. Turen gik både forbi JYSKs højteknologiske distributionscenter samt Recharge City, og det blev til en dag fyldt med sparring og spændende debatter om branchen lige nu.

Der kommer som regel noget godt ud af det, når folk fra samme branchen mødes og taler med hinanden om alt det, der sker i branchen. Det var bestemt også tilfældet, da ITD havde inviteret sine medlemmer til det midtjyske og til en dag fyldt med virksomhedsbesøg og vigtige debatter.

 

Dagen begyndte hos JYSK Distribution Center Uldum, der åbnede dørene til deres moderne lager. Her fik de fremmødte en rundvisning og et indblik i de nye muligheder for logistik og effektivitet, der udspringer af at kombinere menneskelig arbejdskraft med robotters.   

 

Recharge City var herefter vært ved en spændende rundvisning på byggepladsen, der næste år skal stå færdig som den moderne rasteplads, der bl.a. sikrer bedre forhold for lastbilchauffører. Projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig, fortalte om de mange tanker bag projektet og indgik en spændende dialog med ITD’s medlemmer om manglen på ordentlige parkeringsfaciliteter i Danmark, og hvordan markedet fastsætter priserne konkurrencedygtigt.

 

En højaktuel debat

Og netop debatten om, hvem der skal betale for de ekstra byrder, som pålægges vognmændene, er højaktuel. ITD’s bestyrelsesformand ser det som et vigtigt emne at sætte på dagsordenen.

 

– Det har været en interessant dag og aften, hvor jeg har fået talt med mange af vores medlemmer omkring nogle af de udfordringer, vi vognmænd står overfor. Det er modigt og velkomment med private løsninger på parkeringsproblemet, men vi ser også ind i en fremtid, hvor den almindelige vognmands regninger vokser, mens staten hæver skatterne. Det er en udfordring, vi skal løse, lød det fra John A. Skovrup.

 

Derfor gav Carsten Schøler Lass fra POULSEN de fremmødte sit bud på, hvordan virksomheder kan blive bedre til at formidle realiteterne fra virkeligheden og lovgivningen til deres kunder. 

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >