torsdag 05. oktober 2023 14:00

Robotter og en rasteplads ud over det sædvanlige

Det var en begivenhedsrig og spændende dag for de ITD-medlemmer, der deltog i årets første medlemsmøde i Horsens. Turen gik både forbi JYSKs højteknologiske distributionscenter samt Recharge City, og det blev til en dag fyldt med sparring og spændende debatter om branchen lige nu.

Der kommer som regel noget godt ud af det, når folk fra samme branchen mødes og taler med hinanden om alt det, der sker i branchen. Det var bestemt også tilfældet, da ITD havde inviteret sine medlemmer til det midtjyske og til en dag fyldt med virksomhedsbesøg og vigtige debatter.

 

Dagen begyndte hos JYSK Distribution Center Uldum, der åbnede dørene til deres moderne lager. Her fik de fremmødte en rundvisning og et indblik i de nye muligheder for logistik og effektivitet, der udspringer af at kombinere menneskelig arbejdskraft med robotters.   

 

Recharge City var herefter vært ved en spændende rundvisning på byggepladsen, der næste år skal stå færdig som den moderne rasteplads, der bl.a. sikrer bedre forhold for lastbilchauffører. Projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig, fortalte om de mange tanker bag projektet og indgik en spændende dialog med ITD’s medlemmer om manglen på ordentlige parkeringsfaciliteter i Danmark, og hvordan markedet fastsætter priserne konkurrencedygtigt.

 

En højaktuel debat

Og netop debatten om, hvem der skal betale for de ekstra byrder, som pålægges vognmændene, er højaktuel. ITD’s bestyrelsesformand ser det som et vigtigt emne at sætte på dagsordenen.

 

– Det har været en interessant dag og aften, hvor jeg har fået talt med mange af vores medlemmer omkring nogle af de udfordringer, vi vognmænd står overfor. Det er modigt og velkomment med private løsninger på parkeringsproblemet, men vi ser også ind i en fremtid, hvor den almindelige vognmands regninger vokser, mens staten hæver skatterne. Det er en udfordring, vi skal løse, lød det fra John A. Skovrup.

 

Derfor gav Carsten Schøler Lass fra POULSEN de fremmødte sit bud på, hvordan virksomheder kan blive bedre til at formidle realiteterne fra virkeligheden og lovgivningen til deres kunder. 

 

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >