tirsdag 16. april 2024 12:40

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

FDE Fondens bestyrelsesformand Jens Iwer Petersen kunne i lørdags uddele årets Initiativpris på International Transport Danmarks generalforsamling i Nyborg. Her indledte han med at fortælle om, hvad der har været i fokus ved dette års Initiativpris.

 

”Som noget nyt har vi ud fra de indkomne indstillinger i år valgt et tema, der er højaktuelt for transportbranchen, nemlig rekruttering af arbejdskraft med hovedvægt på unge mennesker og ikke mindst nogle af de grupper, der er skoletrætte og har lidt svært ved at komme i gang med uddannelse eller job. Og det andet nye i år er, at vi har fordelt hæderen på to modtagere.”

 

Jens Iwer Petersen uddybede herefter, hvorfor netop disse to virksomheder blev årets vindere. Om Brdr. Færch Distribution sagde han blandt andet:

 

”Brdr. Færch Distribution er en mindre transportvirksomhed, der har vist vejen ved at ansætte en ung mand, der var skoletræt og havde svært ved at finde sin vej i tilværelsen. Og resultatet har været til stor glæde for både virksomheden og den unge, der nu er overbevist om, at hans fremtid ligger i transportbranchen. Helt aktuelt har 5-6 unge været forbi virksomheden her i påsken – så det stopper ikke med den ene unge. Dette konkrete eksempel kan forhåbentlig inspirere andre – også mindre virksomheder – til lignende initiativer.”

 

Om prisens anden vinder, projektet ”Unge på toppen”, sagde han blandt andet:

 

”Unge på toppen er et projekt, som henvender sig til unge, som sidder fast i jobcenter-systemet. Formålet er at få unge ud af jobcentersystemet, få dem i job eller uddannelse og mandsopdække dem i positiv forstand, så de ikke falder tilbage. Det er fantastisk projekt med en stor succesrate, og det er ikke mindst glædeligt, at rigtig mange transportvirksomheder har bakket op og taget en af de unge under deres vinger. Projektet har nu i en årrække vist sin store berettigelse med udgangspunktet i Sønderborg og Aabenraa Kommune, og FDE Fonden håber med prisen at kunne medvirke til, at projektet bliver spredt ud til andre dele af landet til glæde for de unge, for samfundet og forhåbentlig også for transportbranchen.

 

Herefter overrakte FDE Fondens formand årets Initiativpris, der i år bestod af et legat på 25.000 kr., et diplom og en statuette til hhv. Brdr. Færch Distribution ApS og “Unge på toppen”.

 

Du kan møde de to prisvindere i videoerne her:

 

Brdr. Færch Distribution ApS

https://www.tvmidtvest.dk/viborg/15-aarig-kaempede-mod-skoletraethed-loesningen-fandt-han-hos-en-vognmand

 

Unge på toppen

https://www.tvsyd.dk/nyheder/21-02-2024/1930/1930-21-feb-2024?clip=13e14ea5-4efe-4a72-8229-83d7686b686b

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Formand for FDE Fonden Jens Iwer Petersen, tlf. 2020 1952

Administrator Ulla M. Thietje, tlf. 7467 1233

 

Fakta om FDE Fondens Initiativpris

FDE Fondens Initiativpris uddeles én gang årligt, og prisen består af et legat på 50.000 kroner, et diplom og en statuette. Prisen kan gives til virksomheder, organisationer, uddannelses-/forskningsinstitutioner eller enkeltpersoner, der har taget/vist ét særligt initiativ, der kan være med til at understøtte og videreudvikle dansk godstransport- og logistik og styrke erhvervets konkurrenceevne.

 

FDE Fonden blev etableret 1. november 2009 og er stiftet af International Transport Danmark. Læs mere om Initiativprisen og FDE Fonden på www.fdefonden.dk.

SENESTE ITD NYT
fredag 24. maj 2024

Snart er det sæson for eksamenskørsel

Inden længe fyldes bybilledet endnu engang med studenterhuer og højt humør – og selvfølgelig også eksamenskørsel. Derfor får du her en orientering om de væsentligste regler fra Færdselsstyrelsen, som du skal være opmærksom på, hvis du planlægger at køre eksamenskørsel.

Snart er det sæson for eksamenskørsel >
torsdag 23. maj 2024

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark

Du kan blive klogere på den kommende kilometerbaserede vejafgift, når vi i løbet af juni holder oplæg fire forskellige steder i landet. Her kan du blandt andet høre om, hvordan systemet kommer til at fungere, samt hvad, hvor og hvordan du skal betale – og så giver vi aftensmad efterfølgende.

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark >
onsdag 22. maj 2024

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding

Han er elleve år og bidt af lastbiler. Flere dage om ugen ”truckspotter” Mads Christensen fra Hvidding sammen med sine venner, og når han bliver gammel nok, drømmer han om en fremtid i førerhuset.

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding >