torsdag 10. oktober 2019 10:31

Årets Transportkommune: Hvor er din kommune på listen?

Årets Transportkommune er en ny analyse fra ITD, der skal sætte fokus på gode kommunale rammevilkår for vejgodstransporten. For hvilke danske kommuner tænker allermest på gode vilkår for den tunge transport? ITD håber, at initiativet kan være en invitation til en dialog med politikere og embedsmænd i kommunerne om fremtidens transportforhold.

Hvor i Danmark er der skabt de allerbedste rammer for vejgodstransporten, lastbilerne og chaufførerne? Hvilke kommuner gør en særlig stor indsats for at skabe gode forhold og faciliteter for lastbilerne på det lokale vejnet? Hvor er der skabt ekstra gode parkeringsfaciliteter for chauffører, og hvor er der gjort en særlig indsats for at skabe gode og sikre tilkørselsforhold til kommunens erhvervsområder? Med andre ord: Hvilke danske kommuner tænker den tunge transport allermest ind i deres samlede mobilitetsplanlægning?

 

Det spørgsmål har ITD sat os for at opklare med kåringen af Årets Transportkommune, og fremover vil ITD lave en årlig analyse til at måle kommunernes transportvenlighed.

 

Og skal du vide endnu mere om Årets Transportkommune og dykke yderligere ned i resultaterne, så kan du gå ind på hjemmesiden:

www.aaretstransportkommune.dk

 

Har du forslag?

Her er der også anbefalinger til kommunerne på, hvad de kan gøre bedre. Har du også forslag til, hvad vi skal gå i dialog med kommunerne om, så hører vi gerne fra dig.

 

Kontakt hos ITD:

Anders Jessen, chefkonsulent, telefon 2344 1666, e-mail aj@itd.dk

 

Vejen Kommune vandt titlen som Årets Transportkommune 2019, men hvor ligger din kommune egentlig. Det kan du se på ranglisten herunder:

SENESTE ITD NYT
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >
mandag 01. juli 2024

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø

Nyt online opslagsværk giver indblik i resultatet af Arbejdstilsynets tilsyn på de enkelte arbejdspladser. Tilsynsindblikket erstatter den tidligere smileyordning.

Nyt opslagsværk giver indblik i virksomheders arbejdsmiljø >