onsdag 13. november 2019 08:32

Regeringen enig i at overflytning af færdselsområdet giver god mening

Der var tirsdag den 12. november 2019 bred enighed i transportudvalget om, at en overflytning af opgaver på færdselsområdet fra politiet til færdselsstyrelsen er en god idé. Det eneste, der så står tilbage, er, hvordan overflytningen skal finansieres. ITD glæder sig over enigheden - nu handler det om at komme i mål hurtigst muligt.

Transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup var i går kaldt i samråd i Transportudvalget vedrørende regeringens aflysning af planerne om at flytte en række færdselsopgaver fra politiets til Færdselsstyrelsens ressort. Begge ministre anerkendte dog på samrådet, at en overflytning giver god mening, men de efterlyste samtidig penge til finansiering.

 

En samlet transportbranche har i flere omgange efterlyst en overflytning af opgaverne, og i oktober gik branchen, ITD, 3F Transport, Dansk Erhverv, Dansk PersonTransport, DI Transport, DTL Danske Vognmænd og SLD, igen sammen om en henvendelse til ministrene, med ønsket om at regeringen fastholder overflytningen. Den henvendelse er der ikke kommet nogen tilbagemelding på, og derfor blev udfaldet af samrådet i Transportudvalget fulgt nøje af ITD.

 

- Der er en række indlysende fordele ved at samle færdselsopgaverne i én og samme myndighed, og det budskab har både ITD og de øvrige organisationer gentaget mange gange. Derfor handler det nu om, at partierne sætter sig sammen og finder finansieringen, så vi kan få sat skub i flytteplanerne, så man i et greb og til forholdsvis små penge kan sikre en langt enklere sagsgang og en mere effektiv kontrol på området, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD’s politiske afdeling.

 

En overflytning af færdselsområdet fra politiets til Færdselsstyrelsens ressort skønnes at kunne frigøre omkring 115 politibetjente til opgaver, der er langt mere påtrængende og efterspurgte, og den problemstilling blev også adresseret på samrådet.

På samrådet fremhævede de to ministre, at der mangler finansiering til at foretage overflytningen, og ministrene pegede på, at det ville koste i omegnen af 70 millioner kroner at effektuere planen.

 

- Når vi som samlet transportbranche har anbefalet en ressortoverflytning af opgaver på færdselsområdet, så er det, fordi det er en effektiv måde at sikre mere politi på gaderne, samtidig med at vi kan få lettet sagsgangene på vejtransportområdet. Transportbranchen har længe ønsket at få samlet færdselsområdet i samme hus, så det er de samme mennesker, der skriver og håndhæver lovene. Nu handler det bare om, at partierne får sat sig sammen og fundet en løsning, for viljen er til stede, siger Jørn-Henrik Carstens.

SENESTE ITD NYT
mandag 06. juli 2020

Ingen forlængelse af overgangsperioden mellem Storbritannien og EU

Storbritannien har udmeldt, at de ikke vil søge at forlænge overgangsaftalen, som udløber den 31. december 2020. Skulle overgangsaftalen være blevet forlænget, skulle parterne være blevet enige om dette senest den 1. juli 2020.

Ingen forlængelse af overgangsperioden mellem Storbritannien og EU >
mandag 06. juli 2020

Nyhedsbrev om fødevarer, foder og animalske biprodukter

Fødevarestyrelsen udvider sin hjælp mod betaling. ITD hjælper med egenkontrollen. Ændringer i IDTF-database får betydning for GMP-certificerede fodertransportører

Nyhedsbrev om fødevarer, foder og animalske biprodukter >
fredag 03. juli 2020

Vognmænd med individuelt opbyggede køretøjer skal høres

Efter et grundigt udvalgsarbejde i Folketingets Transportudvalg, hvor politikerne skal have ros for at lytte til branchen, er det lykkedes at få de værste tidsler ud af L 151, forslag til lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer. Loven er en implementering af EU-forordning 2018/858. Det var særligt den del, der omhandler specialopbyggede køretøjer, der voldte problemer for opbyggerbranchen og de vognmænd, der har brug for køretøjer, der kræver specielle opbygninger og tilpasninger.

Vognmænd med individuelt opbyggede køretøjer skal høres >