torsdag 24. oktober 2019 14:32

Transportbranchen koordinerer igen indsatsen for at få samlet færdselsområdet i én myndighed

En samlet transportbranche har i dag rettet henvendelse til justitsminister Nick Hækkerup og transportminister Benny Engelbrecht med et meget klart budskab til den nye regering: Drop ikke planerne om at overflytte opgaverne med afvikling af køreprøver, administration af kørekort, førerkort og særtransporttilladelser fra politiet til Færdselsstyrelsen, men fasthold beslutningen til gavn for en enklere og mere helhedsorienteret administration af området.

ITD, 3F Transport, Dansk Erhverv, Dansk PersonTransport, DI Transport, DTL Danske Vognmænd og SLD har i et fælles brev henvendt sig til transportministeren og justitsministeren med ønsket om, at de to ministerier fastholder den overflytning af opgaverne med afvikling af køreprøver, administration af kørekort, førerkort og særtransporttilladelser fra politiet til Færdselsstyrelsen, som den foregående regering meget fornuftigt igangsatte tidligere på året. Håbet er nu, at en samlet transportbranche repræsenteret fra både arbejdsgiver- og arbejdstagerside vil få regeringen til at lytte.


- Både ITD og andre transportorganisationer har i årevis kæmpet for at få færdselsområdet samlet i én og samme myndighed med henblik på at samle ekspertisen og sikre en mere smidig og enkel sagsgang. Et væsentligt argument for dette er blandt andet, at én samlet færdselsmyndighed vil frigøre ressourcer til politiet, så de kan tage sig af mere presserende politiopgaver fremfor de administrative og praktiske, som fint kan varetages af embedsmændene i Færdselsstyrelsen. Derfor er det meget skuffende, at den nye regering har valgt at skrinlægge overflytningen, og med vores fælles henvendelse håber vi, at regeringen vil lytte og finde midler til overflytningen, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.


Overflytningen af færdselsområdet giver mulighed for en tiltrængt modernisering og digitalisering af de forskellige sagsområder. Transportorganisationernes forslag til ressortomlægninger omfatter den målrettede vejsidekontrol af erhvervskøretøjer, køreprøver, udstedelse og administration af kørekort, administration af førerkort (takografkort) samt behandling af ansøgning og udstedelse af tilladelser til særtransport.

 

- I transportorganisationerne forstår vi ikke regeringens prioritering. Den er et klart tilbageskridt i forhold til at sikre effektiv kontrol og administration af erhvervstransportområdet, og det burde være sund fornuft, at lovgivning, de udførende aktiviteter og kontrollen samles i samme styrelse under samme ministerium, hvis man vil sikre den bedste og mest smidige kontrol, slutter Carina Christensen.


ITD og de øvrige transportorganisationer håber nu på, at der kan dannes bred politisk opbakning til forslaget.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >