tirsdag 09. juni 2020 14:06

Fair og lige konkurrencevilkår et skridt nærmere med EU’s Vejpakke

Nu ser det endelig ud til, at EU’s Vejpakke falder på plads, så vejen er banet for fair og lige konkurrencevilkår i den europæiske vejtransportsektor.

Mandag aften godkendte Europa-Parlamentets Transportkomité den længe ventede Vejpakke, der sætter rammerne for vejgodstransporterne i Europa. Det er et stort og vigtigt skridt mod nye regler for vejgodstransportsektoren, og Vejpakken er nu gjort klar til sin endelige politiske vedtagelse, som vil finde sted på Europa-Parlamentets plenarsamling i juli.

 

Dermed ser det ud til at mange års intense politiske forhandlinger endelig kommer i mål.

 

- Fra ITD’s side har det været afgørende, at vi får fair og lige konkurrencevilkår på europæisk plan. Det får man kun med ensartede regler, og derfor er der virkelig grund til at glæde sig over, at det langt om længe er lykkedes at nå til enighed om Vejpakken, siger Jens Hvid Bang, chefkonsulent i ITD’s politiske afdeling.

 

Når Vejpakken forventeligt bliver godkendt på Europa-Parlamentets plenarsamling i juli, skal den offentliggøres i EU-tidende, før den kan træde i kraft i medlemslandene.

 

- Når vejpakken er vedtaget, fortsætter vi vores politiske arbejde. Det bliver nemlig helt afgørende, hvordan medlemslande fortolker og anvender reglerne, og her vil vi fra ITD’s side holde skarpt øje med, at der ikke opstår smuthuller og uhensigtsmæssige nationale fortolkninger og særregler. Reglerne skal anvendes og håndhæves ens, og derfor vil vi gå i tæt dialog med både de danske myndigheder og udenlandske myndigheder, så vi kan sikre, at reglerne kommer til at virke efter hensigten, siger Jens Hvid Bang.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >