tirsdag 29. september 2020 15:49

ITD-forslag om vægt- og dimensions-kommission godt modtaget på Christiansborg

ITD præsenterede i dag forslaget om en vægt- og dimensionskommission, der kan bane vejen for mere klimavenlige lastbiler for Transportudvalget på Christiansborg.

Spørgelysten var stor, og interessen i den grad til stede, da repræsentanter for ITD i dag præsenterede forslaget om nedsættelsen af en vægt- og dimensionskommission for Folketingets Transportudvalg.

 

Forslaget går på, at man fra politisk hold nedsætter en vægt- og dimensionskommission, som kan komme med bud på, hvordan kravene til fremtidens lastbiler kan skrues sammen, så de fremmer udviklingen og brugen af koncepter, der nedbringer CO2-udslippet per transporteret enhed. Mange af de bestemmelser, der ligger til grund for, hvordan en lastbil ser ud i dag, er udformet før, klimaet for alvor kom på agendaen, og de bør ikke stå i vejen for mere CO2-venlige lastbiler i fremtiden, mener ITD.

 

- Vi mangler desværre stadig det CO2-neutrale brændstof, der i stor skala kan omstille hele vejgodssektoren til klimavenlig kørsel. Men mens vi venter på gennembruddet, skal vi selvfølgelig bruge alle tilgængelige værktøjer, og et af dem er at se på, hvordan vi kan transportere mere gods med hver lastbil. Derfor skal vi kigge på vægt- og dimensionsbestemmelserne med klimabriller, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

 

Hun var med i ITD-delegationen til Transportudvalget og er godt tilfreds med den interesse, politikerne viste forslaget.

 

- Jeg fornemmede en stor interesse for ITD’s forslag, og jeg ser frem til, at vi fortsætter dialogen, så vi kan komme videre med nedsættelsen af kommissionen. Det er til gavn for klimaet og erhvervet, og de erfaringer, vi allerede har med de 25 meter lange modulvogntog, peger entydigt på, at det er en god ide at fortsætte ud ad det spor. Her og nu kunne man eksempelvis få indledt forsøg med dobbelt-trailere, sådan som det også kendes fra Sverige, siger Henriette Kjær.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >