fredag 17. april 2020 13:51

ITD: Skuffelse over ministerudmelding om betalingsregler på AMU-kurser

ITD er skuffet over regeringen, der ikke ønsker at ændre betalingsreglerne for chaufførers deltagelse på efteruddannelseskurserne. ITD mener, at der bør være ens regler for alle chauffører - uanset disses uddannelsesmæssige baggrund.

Baggrunden for sagen er en nordjysk kranbilschauffør, der - som alle andre - skal deltage i et chaufførefteruddannelseskursus hvert femte år. Den pågældende fik fra sin skoleudbyder oplyst, at han skulle betale fuld deltagerbetaling på 7.500 kroner. Betalingen for erhvervsuddannede chauffører udgør normalt 650 kroner i henhold til gældende AMU-regler. Forskellen begrundes med, at den nordjyske chauffør i forvejen har en lang videregående uddannelse. For akademikere kan der tilmed ikke opnås VEU-godtgørelse.

 

-  Der er urimeligt i et sådant tilfælde at møde en betalingsmur, blot fordi man har en lang videregående uddannelse bag sig. Det er samtidig stærkt skuffende, at børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på flere ministerspørgsmål, der blev stillet af Venstres Ellen Trane Nørby, blot svarer, at regeringen aktuelt ikke har planer om at ændre reglerne, siger chefkonsulent i ITD, Anders Jessen.

ITD mener, at målet om det fleksible arbejdsmarked alt andet lige går fløjten ved den nuværende regel.


- Transporterhvervet står over for store problemer med manglende tiltrækning af arbejdskraft, ikke mindst på chaufførområdet, og branchen gør rigtig meget for at få andre grupper end de sædvanlige til at komme ind i vores branche. Når det så endelig lykkes, risikerer medarbejderne og virksomhederne at blive straffet med urimelige betalingsbestemmelser. AMU er skabt til at få flere i arbejde – men den nuværende betalingsregel hindrer reelt at få andre grupper end de traditionelle i arbejde i transportsektoren, understreger Anders Jessen.


ITD vil i sit politiske arbejde i den kommende tid arbejde videre med henblik på at få reglerne ændret.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >