torsdag 04. juni 2020 11:05

Miljøzoner: Fortsat adgang for Euro 5-køretøjer uanset registreringsdato

Et bredt flertal i Folketinget har netop vedtaget, at Euro 5-lastbiler efter 1. juli 2020 fortsat har adgang til miljøzonerne uanset første registreringsdato.

ITD har kæmpet hårdt for at sikre, at miljøvenlige køretøjer ikke udelukkes alene på grund af administrative teknikaliteter, når en ny lov om miljøzoner træder i kraft 1. juli. I det oprindelige lovforslag stod tusindvis af miljøvenlige Euro-5-køretøjer til at blive udelukket fra at kunne køre i miljøzoner alene fordi, de var blevet indregistreret inden en fastsat dato. Det er der nu rettet op på i den endelige lovtekst.

 

- ITD er helt på linje med, at lovgivningen naturligvis skal følge den teknologiske udvikling, men reglerne skal altså have et miljømæssigt formål, og det var ikke tilfældet med kravet om første registreringsdato. Så vi er glade for, at politikerne har lyttet til den saglige kritik, som vi ad flere omgange har fremført under forløbet, siger Lasse Kristoffersen, politisk chefkonsulent i ITD. 

 

 

Mens det lykkedes at få rettet op på forholdene for Euro-5-køretøjer, giver fremrykningen af ikrafttrædelsesdatoen for Euro-6-køretøjer, som partierne blev enige om, til gengæld udfordringer for branchen. Ikrafttrædelsesdatoen for Euro 6-køretøjer fremrykkes med et halvt år fra 1. juli 2022 til 1. januar 2022, hvilket kan få store konsekvenser for en række vognmænd med specialkøretøjer.  

 

- Det rammer især vognmænd med dyre specialkøretøjer, der har lange afskrivningsperioder. Vi synes, man skulle have undtaget disse køretøjer fra reglerne eller i det mindste have lavet en længere overgangsperiode, men det var der ikke politisk vilje til. Så nu vil vi gå i dialog med Miljøstyrelsen, der står for udstedelserne af dispensationerne, for at sikre en hensigtsmæssig vægtning mellem miljø og virksomhedernes økonomi. Det er vores klare forventning, at den relativt beskedne miljøgevinst ved at udskifte den type specialkøretøjer, der typisk kører få kilometer i byerne, kommer til at afspejle sig i de konkrete afgørelser, siger Lasse Kristoffersen.

 

ITD har udarbejdet en oversigt over de nye miljøzoneregler gældende fra 1. juli 2020, som kan findes her.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >