mandag 14. september 2020 09:08

Mød de seks nominerede til Danish Transport Awards

Danish Transport Award 2020 sætter fokus på grønne klima- og miljøvenlige løsninger. I år er der seks virksomheder, der er nominerede i Danish Transport Award 2020, og du kan møde dem i præsentationsvideoer på vores sociale medier.

Det er med lige dele beundring og stolthed, at vi offentliggør præsentationsvideoerne af de seks nominerede til Danish Transport Award 2020.

 

Grønne forbilleder

Formanden for juryen i Danish Transport Award 2020 er Connie Hedegaard, den tidligere klima- og miljøminister og klimakommissær. Hun mener, at branchen har brug for grønne forbilleder.

 

-  Grøn omstilling er et absolut krav til vejgodstransportbranchen i de kommende år, og der er lang vej til målet. Mens branchen venter på, at regeringen kickstarter processen, kan virksomhederne inspirere hinanden til løsninger. Transportbranchen skal i gang med at gentænke alle aktiviteter, som bidrager til CO2-udledningen. 

 

ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, bakker Connie Hedegaard op.

 

- Vi har alle et fælles ansvar for en grønnere fremtid, og derfor sætter vi fokus på den grønne dagsorden, hvor de nominerede til Danish Transport Award 2020 kan være med til at inspirere andre transportvirksomheder til at gøre det samme.

 

Fælles for de seks nominerede er, at de tænker på klima og miljø, tænker grønt og tænker fremad.

 

De seks nominerede i alfabetisk rækkefølge:

Dania Connect A/S

Eurobulk Logistics A/S

Frode Laursen A/S

K. Hansen Transport A/S

Kaj Madsen Fjelstrup A/S

P. Fournaise A/S

 

Den 1. oktober offentliggøres vinderen af Danish Transport Award 2020. Udover æren modtager vinderen også en check på 50.000 kr., andenpladsen vinder 25.000 kr., og tredjepladsen vinder 10.000 kr.

 

I de næste to uger bliver kandidaterne præsenteret på ITD’s sociale medier. Og hvis du ikke kan vente, kan du se samtlige videoer her.

 

Læs også Danish Transport Award-magasinet her.

SENESTE ITD NYT
torsdag 11. juli 2024

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder

Fra den 1. juli har Skatteministeriet ændret reglerne for, hvem der skal registreres som bruger på køretøjet. Det kan skabe uhensigtsmæssigt administrativt arbejde for transportvirksomhederne.

Nyt administrativt krav for transportvirksomheder >
onsdag 03. juli 2024

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport

International Transport Danmark ønsker fair og lige vilkår på transportområdet. Brancheorganisationen opfordrer derfor Christiansborg-politikerne til enten at få ændret eller helt fjernet reglen, der placerer transport med varebiler i en gråzone, hvor chaufførerne konkurrerer med fragt- og vognmænd på ulige vilkår.

Få nu fjernet 11 kilo-reglen for varebilstransport >
tirsdag 02. juli 2024

Ændringer til vejskat er sendt i høring

Fra den 1. januar 2025 træder der en ny kilometerbaseret vejafgift i kraft. Denne var egentlig vedtaget ved lov, men som ITD tidligere har meldt ud, vil der komme et nyt lovforslag med ændringer og præciseringer til det vedtagne. Ændringerne kommer som følge af en politisk aftale om at forhøje dieselafgiften med 50 øre pr. liter, samtidig med at kilometersatsen for vejafgift midlertidigt reduceres.

Ændringer til vejskat er sendt i høring >