Danish Transport Award 2020 – Grøn omstilling

ITD hylder grøn omstilling hos danske transport- og logistikvirksomheder. Som noget nyt i år fokuserer Danish Transport Award alene på virksomhederne. Ud af de mange indstillede kandidater har juryen udvalgt seks finalister til prisen ”Vinder af Danish Transport Award 2020”. Det er seks meget forskellige finalister. Udover hyldesten modtager vinderen af Årets virksomhed 2020 50.000 kroner. Andenpladsen vinder 25.000 kroner, og tredjepladsen vinder 10.000 kroner. Mød finalisterne på denne side i linket til magasinet.

Se årets vinder her

 

 

Se præsentationsvideoerne nederst på denne side.

 

Mød finalisterne – klik her for at læse Danish Transport Award-magasinet

 

Den aktuelle dagsorden er grøn, også i transportbranchen, så igen i år ønsker vi at hylde succeshistorier, der kan inspirere andre virksomheder til at følge de gode, grønne eksempler.
Godstransporten i Danmark udleder 4,5 mio. ton CO2 om året. I januar udsendte vi vores Vækststrategi 2030, som har stor fokus på klima og miljø, og ITD har en ambition om, at vejgodstransporten skal bidrage effektivt til en grøn omstilling på alle niveauer.

Virksomhederne spiller en afgørende rolle til at sikre bæredygtige produkter og ydelser, der tager hensyn til miljø og klima. Men også i forhold til at udvikle nye, grønne løsninger til markedet.

Kriterier for at vinde Danish Transport Award 2020
Som noget nyt er der i år fokus på virksomhederne, der tænker grønt. Der er derfor ikke en medarbejderkategori.

For at vinde prisen som Årets virksomhed skal virksomheden opfylde følgende krav:
- Virksomheden har fokus på grøn omstilling og tænker grønt.
- Det kan være, at virksomheden allerede har gennemført en grøn omstilling, hvor virksomheden måske arbejder med et eller flere af FN’s verdensmål, vasker lastbiler i opsamlet regnvand, optimerer ruteplanlægning, indkøber lastbiler med højeste euronorm, har solceller på sine lastbiler, installer partikelfiltre, reducerer sit CO2-forbrug, tilbyder ”klimakørsel”, planter træer, kører på el eller brint eller forbedrer brændstoføkonomien ved chaufførkurser. 
- Medlem af ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

 

Jury for Danish Transport Award

I spidsen for juryen sidder Connie Hedegaard, som er tidligere klima- og miljøminister samt klimakommissær i EU. I dag er hun blandt andet formand for Danmarks grønne tænketank, Concito. Derudover består juryen af ITD’s formand samt administrerende direktør i S. Chr. Sørensen A/S, Christian Sørensen Madsen, ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, vinder af Danish Transport Award 2018 og administrerende direktør i Thortrans Randers A/S, Lars Thomas Kristensen transportpolitisk medarbejder i Rådet for Grøn Omstilling, Jeppe Juul, samt Niels Buus Kristensen som er forskningsleder ved Transportøkonomisk Institut, Oslo, samt medlem af Klimarådet.

 

”Og de nominerede er…”

I Danish Transport Award-magasinet kan du møde de seks nominerede, der alle hver især er mere end kvalificerede til at modtage titlen ”Vinder af Danish Transport Award 2020”.

 

De nominerede er:

- Dania Connect A/S

- Eurobulk Logistics A/S

- Frode Laursen A/S

- K. Hansen Transport A/S

- Kaj Madsen Fjelstrup A/S

- P. Fournaise A/S.


Priser

Udover hyldesten modtager førstepladsen af Danish Transport Award 2020 50.000 kr. Andenpladsen vinder 25.000 kr. og tredjepladsen vinder 10.000 kr.

 

Den 7. september 2020 bliver magasinet med de seks finalister postomdelt til alle ITD-medlemmer.

Magasinet kan også læses her på siden. Her på siden præsenterer vi også finalisternes præsentationsvideoer.

 

Vinderen offentliggøres torsdag den 1. oktober 2020.

 

 

Dania Connect A/S


Eurobulk Logistics A/S


Frode Laursen A/S


K. Hansen Transport A/S


Kaj Madsen Fjelstrup A/S


P. Fournaise A/S