Danish Transport Award 2022: Vi hylder CSR-initiativer med fokus på arbejdskraft

Tager du, eller den virksomhed du er ansat i, et socialt ansvar, når I ansætter medarbejdere? Så kan virksomheden løbe med prisen som vinder af Danish Transport Award 2022. Prisen uddeles på ITD’s medlemsmøde i oktober 2022.

Der er akut mangel på arbejdskraft, og ITD er stærkt optaget af at sikre tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft til transporterhvervet.

 

Tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft er afgørende for, at danske transport- og logistikvirksomheder kan klare sig i konkurrencen såvel nationalt som internationalt.

 

Men hvordan tænker du, eller den virksomhed, du er ansat i, ud af boksen og tager et socialt ansvar, når det kommer til at fastholde og ansætte medarbejdere – uanset om det er chauffører, lagermedarbejdere, elever, disponenter eller kontormedarbejdere?

 

Succeshistorierne skal frem
ITD vil gerne hylde de succeshistorier, der kan inspirere andre transport- og logistikvirksomheder til at følge de gode eksempler.

 

Det er vigtigt for branchen og den enkelte virksomheds fremtid, at den tilstrækkelige kvalificerede arbejdskraft sikres. På den måde bliver virksomheden en del af en større løsning i forhold til de udfordringer, som verden står over for i dag, og det er her, at det samfundsmæssige ansvar spiller en vigtig rolle. Når virksomheder handler forsvarligt og ansvarsfuldt, gavner det ikke bare bundlinjen, men også samfundet.

 

CSR er ikke kun klima og miljø, men handler i den grad også om at tage et særligt ansvar i forhold til at sikre den nødvendige arbejdskraft, som gavner hele transportbranchen.

 

Kriterier for at vinde Danish Transport Award 2022
Der er én kategori i Danish Transport Award 2022, og det er Årets transportvirksomhed 2022.

 

For at vinde prisen som Årets transportvirksomhed skal virksomheden opfylde følgende krav:

 

- Prisen gives til en transportvirksomhed, som er medlem af ITD, brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

 

- Prisen gives til en transportvirksomhed, der aktivt arbejder med CSR i relation til arbejdskraft.

 

- Prisen gives til en virksomhed, der tager et aktivt ansvar, når det kommer til at fastholde og ansætte medarbejdere i transporterhvervet. Det kan eksempelvis være at ansætte flygtninge, indvandrere, seniorer, personer med funktionsnedsættelse, udfordrede unge, veteraner, socialt udsatte, flere kvinder og flere unge. Det kan også være, at virksomheden eksempelvis opkvalificerer ufaglærte medarbejdere, løbende etablerer praktikpladser, laver seniorpakker med attraktive og fleksible vilkår, modtager seniorer uden for branchen eller fastholder dygtige medarbejdere – ikke kun unge, men også seniorer.

 

Præmie
Vinderen af Danish Transport Award 2022 modtager en kontant præmie på 50.000 kroner, andenpladsen vinder 25.000 kr. og tredjepladsen vinder 10.000 kr. Beløbene er skattepligtige.

 

Vinderne offentliggøres på ITD’s medlemsmøde i oktober 2022.

 

Sådan gør du
Det er nemt at indstille kandidater til Danish Transport Award. Du kan indstille dig selv, hvis du er virksomhedsejer, du kan indstille den virksomhed, du arbejder for, og du kan også indstille en kollega-virksomhed.

Du må gerne indstille forskellige flere virksomheder. Du skal blot udfylde følgende spørgsmål:

 

 

Ansøgningsrunden slutter fredag den 18. marts 2022.

 

Juryen
Juryen består af 5-7 personer.

 

Læs konkurrencereglerne her.