Stort tillykke til vinderen af Danish Transport Award 2022

Jørgen Jensen Distribution A/S er af ITD blevet kåret som Danmarks bedste transport- og logistikvirksomhed. Det skete ved Danish Transport Award 2022 den 12. oktober, hvor ITD hylder den virksomhed, der bedst arbejder med CSR-initiativer, som har fokus på arbejdskraft. Tonny’s Kran Service Esbjerg fik en flot andenplads og Dantra A/S en flot tredjeplads. Transportminister Trine Bramsen (S) uddelte priserne.

Mød alle finalisterne i præsentationsfilmene nederst på siden og artiklerne her.

 

ITD hylder de succeshistorier, der kan inspirere andre transport- og logistikvirksomheder til at følge de gode eksempler. Og det kan de fem finalister.

 

Der er akut mangel på arbejdskraft, så vinderen af Danish Transport Award 2022 ved, hvordan de fastholder stabile medarbejdere og tiltrækker nye kvalificerede folk. De tænker ud af boksen og tager et socialt ansvar.

 

Jørgen Jensen Distribution løber med titlen som vinder af Danish Transport Award 2022, hvor de på ITD’s Medlemsmøde onsdag den 12. oktober på Hindsgavl Slot blev udråbt og hyldet.

 

Juryen har voteret
Det har været svært, men juryen har forsøgt at være retfærdige og vurdere både store og små aktører ud fra deres indsats, potentiale og resultater.

 

Om henholdsvis Jørgen Jensen Distribution A/S, Tonnys Krans Service Esbjerg og Dantra A/S skrev juryen:

 

”Vinderen af titlen om Årets virksomhed ved Danish Transport Award 2022 er en virksomhed, som har valgt at gøre den sociale ansvarlighed og medarbejdernes trivsel til et omdrejningspunkt for ledelse, vækst og udvikling. ”Mennesker først” blev mantraet i 2021, og siden har virksomheden vist, at social ansvarlighed giver gevinster for både de enkelte medarbejdere, organisationen og bundlinjen.

 

”På andenpladsen i Danish Transport Award 2022 finder vi en virksomhed, som formår at se den enkelte medarbejders kompetencer, personlighed og udfordringer og derefter tilpasse arbejdet, så mange forskellige mennesker får mulighed for at opleve arbejdsglæde i hverdagen. Dertil kommer at virksomhedens ejer gerne hjælper unge mennesker, som ikke trives med lange skoledage, til at opleve at den kan noget andet.”

 

”På tredjepladsen finder vi på den baggrund en virksomhed, som har fundet mange forskellige veje til at udvise en høj grad af social ansvarlighed. De støtter både den lokale idrætsforening og Kræftens Bekæmpelse. De underviser på de lokale skoler i Trafiksikkerhed og uddanner løbende nye medarbejdere til branchen. Kort sagt – de er med til at vise os alle vejen frem.”

 

De øvrige finalister er Anders Nielsen & Co A/S og HRN-Trucking.

 

 

Kriterier for at vinde Danish Transport Award 2022
Der er én kategori i Danish Transport Award 2022, og det er Årets transportvirksomhed 2022. 

 

For at vinde prisen som Årets transportvirksomhed skal virksomheden opfylde følgende krav:

  • Prisen gives til en transportvirksomhed, som er medlem af ITD, brancheorganisation for den danske vejgodstransport.
  • Prisen gives til en transportvirksomhed, der aktivt arbejder med CSR i relation til arbejdskraft.
  • Prisen gives til en virksomhed, der tager et aktivt ansvar, når det kommer til at fastholde og ansætte medarbejdere i transporterhvervet. Det kan eksempelvis være at ansætte flygtninge, indvandrere, seniorer, personer med funktionsnedsættelse, udfordrede unge, veteraner, socialt udsatte, flere kvinder og flere unge. Det kan også være, at virksomheden eksempelvis opkvalificerer ufaglærte medarbejdere, løbende etablerer praktikpladser, laver seniorpakker med attraktive og fleksible vilkår, modtager seniorer uden for branchen eller fastholder dygtige medarbejdere – ikke kun unge, men også seniorer.

 

Præmie
Vinderen af Danish Transport Award 2022 vinder en kontant præmie på 50.000 kroner, andenpladsen vinder 25.000 kroner, og tredjepladsen vinder 10.000 kroner. Beløbene er skattepligtige. Præmierne skal bruges i forbindelse med virksomhedernes arbejde med CSR.

 

Juryen for Danish Transport Award 2022
I spidsen for juryen sidder Mogens Jensen, formand for Folketingets Transportudvalg. Mogens Jensen har med sine mange år i Folketinget, tidligere ministerposter og ordførerskaber samt diverse tillidserhverv alle de kvalifikationer, der er behov for, når jurymedlemmerne i fællesskab har vurderet alle indstillinger.

 

Juryen består desuden af to medlemmer med bred erfaring, når det gælder arbejdskraft, personale og rekruttering: Conni Tetens, HR- & Kommunikationschef i SLF og Lene Hjorth, selvstændig konsulent og tidligere bæredygtighedsdirektør i Jyske Bank.

 

Fra transport- og logistikbranchen sidder vinderen af Danish Transport Award 2020 med i juryen. Det er Thomas Corneliussen, der som CEO siden 1. april 2021 repræsenterer Frode Laursen A/S.

 

Derudover er ITD’s bestyrelsesformand John A. Skovrup og ITD’s administrerende direktør Stefan K. Schou selvskrevne medlemmer af juryen.

 

Transportminister Trine Bramsen (S) uddelte prisen og kom med rosende ord til de virksomheder, der tager et socialt ansvar og gør lidt ekstra for samfundet.

 

Det er virksomheder, som giver flere mennesker mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet.
Virksomheder, som bruger deres overskud og indflydelse på at give noget ekstra tilbage til fællesskabet.
Virksomheder, som er med til at løfte hele branchens omdømme og tiltrækningskraft.

 

Info om Danish Transport Award

Danish Transport Award er ITD’s hyldstpris til transportbranchen.

 

Prisen bliver uddelt hvert andet år. Temaet skrifter fra år til år.

 

Danish Transport Award bliver næste gang afholdt i 2024.

 

Sidste gang Danish Transport Award blev afholdt var i 2020, hvor temaet var grøn omstilling. Frode Laursen A/S løb med titlen. Se DTA-magasinet her.

 

 

 

Anders Nielsen & Co A/S

 

Dantra A/S

 

HRN-Trucking

 

Jørgen Jensen Distribution A/S

 

Tonny's Kran Service Esbjerg

 

 

CSR står for Corporate Social Responsibility. CSR handler om at tage et samfundsansvar og udvise social ansvarlighed.