Danish Transport Award 2020 – Grøn omstilling

En række danske transportvirksomheder er nomineret til Danish Transport Award 2020. Navnene på de nominerede virksomheder er endnu ikke klar, da juryen fortsat arbejder på at udvælge de heldige. Navnene bliver offentliggjort inden generalforsamlingen, hvor ITD udsender videopræsentationer af de forskellige virksomheder.

Den aktuelle dagsorden er grøn, også i transportbranchen, så igen i år ønsker vi at hylde succeshistorier, der kan inspirere andre virksomheder til at følge de gode, grønne eksempler.
Godstransporten i Danmark udleder 4,5 mio. ton CO2 om året. I januar udsendte vi vores Vækststrategi 2030, som har stor fokus på klima og miljø, og ITD har en ambition om, at vejgodstransporten skal bidrage effektivt til en grøn omstilling på alle niveauer.

Virksomhederne spiller en afgørende rolle til at sikre bæredygtige produkter og ydelser, der tager hensyn til miljø og klima. Men også i forhold til at udvikle nye, grønne løsninger til markedet.

Kriterier for at vinde Danish Transport Award 2020
Som noget nyt er der i år fokus på virksomhederne, der tænker grønt. Der er derfor ikke en medarbejderkategori.

For at vinde prisen som Årets virksomhed skal virksomheden opfylde følgende krav:
- Virksomheden har fokus på grøn omstilling og tænker grønt.
- Det kan være, at virksomheden allerede har gennemført en grøn omstilling, hvor virksomheden måske arbejder med et eller flere af FN’s verdensmål, vasker lastbiler i opsamlet regnvand, optimerer ruteplanlægning, indkøber lastbiler med højeste euronorm, har solceller på sine lastbiler, installer partikelfiltre, reducerer sit CO2-forbrug, tilbyder ”klimakørsel”, planter træer, kører på el eller brint eller forbedrer brændstoføkonomien ved chaufførkurser. 
- Medlem af ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. 

Priser
Udover hyldesten modtager vinderen af Årets virksomhed 2020 50.000 kr. Andenpladsen vinder 25.000 kr. og tredjepladsen vinder 10.000 kr. Vinderne offentliggøres på festaftenen ved ITD’s generalforsamling den 2. maj 2020.