fredag 13. marts 2020 16:30

Regeringen lemper køre- og hviletidsregler for at sikre forsyningssikkerheden

Som følge af coronavirussen lemper regeringen nu flere regler på transportområdet for at understøtte forsyningssikkerheden. ITD hilser lempelserne velkommen.

For at understøtte forsyningssikkerheden lemper transportminister Benny Engelbrecht (S) midlertidigt flere regler på transportområdet.

 

Der iværksættes nu en midlertidig dispensation på 10 dage fra artikel 8, stk. 6, i køre- og hviletidsforordningen vedrørende forordningens krav om det regulære hvil på 45 timer og det reducerede hvil på 24 timer, jf. forordningens artikel 14, stk. 2. I de næste 10 dage dispenseres kørehviletidsbestemmelsen altså, og dispensationen gælder al national kørsel. Reglen håndhæves ikke fra nu og de kommende 10 dage.

 

- I ITD hilser vi det velkomment, at kørehviletidsbestemmelserne lempes i denne helt særlige situation. Det styrker fleksibiliteten i opgavevaretagelsen i transporterhvervet og sikrer en større risikodækning i forhold til forsyningssikkerheden, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.  

 

Transport- og Boligministeriet er samtidig i gang med hurtigst muligt at udarbejde bekendtgørelser, som sikrer, at håndhævelsen af nedenstående regler kan sættes i midlertidig bero:

Man forlænger nu gyldigheden for en række chaufførkørekort og beviser, der ellers stod til at udløbe i marts eller april måned 2020, herunder kørekort til bus- og lastbilchauffører, chaufføruddannelsesbeviser, tachografkort, ADR-beviser, sikkerhedsrådgivere for farligt gods, truckcertifikater og krancertifikater.

 

- Det har skabt stor usikkerhed hos mange, at de ikke vidste, om de kunne få fornyet deres chaufførkørekort og beviser i den aktuelle situation og dermed fortsætte deres arbejde i den aktuelle situation. Den usikkerhed er nu væk, og det hilser vi velkommen, siger Carina Christensen

 

Endelig lempes godskørselslovens § 6 a, stk. 1, vedrørende forbud mod, at en virksomhed, som er indehaver af en godskørselstilladelse, kan udlåne chauffører til andre tilladelsesindehavere eller selv låne chauffører fra andre tilladelsesindehavere.

 

- Vi kan få brug for, at virksomheder kan låne chauffører fra andre virksomheder, hvis deres chaufførhold for eksempel rammes hårdt af sygdom. Vi hilser også denne fleksibilitet og mulighed velkommen, siger Carina Christensen.

 

Læs mere her:

https://trm.dk/nyheder/2020/akutte-initiativer-til-sikring-af-vareforsyning/

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >