onsdag 01. juli 2020 16:05

Regningen for PostNord stiger og stiger

Staten sender endnu en gang 112 millioner af skatteborgernes kroner afsted til den samspilsramte PostNord koncern. Det er dyrt at lægge befordringspligten i hænderne på PostNord, som er ved at få sin regnskabspraksis undersøgt af Rigsrevisionen. Derfor er det på høje tid at finde en anden og mere holdbar løsning, mener ITD.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

 

Statens ejerskab af PostNord-koncernen koster endnu engang skatteyderne penge. Denne gange har Transportministeren udskrevet endnu en regning på 112 millioner skattekroner som betaling til PostNord for også at stå for befordringspligten for andet halvår af 2020.

 

Ekstraregningen kommer som supplement til den aftale, partierne indgik kort før jul 2019 om at forlænge statens aftale med PostNord om befordringspligten frem til den 30. juni 2020. Dermed har PostNord samlet set sikret sig næsten en kvart milliard kroner ud over portoindtægterne for udbringning af breve i 2020 uden at skulle konkurrere med andre aktører.

 

- Jo længere tid, der går, før vi får en holdbar og ny løsning på postområdet, des dyrere er det for de danske skatteydere. Derfor er det er på høje tid, at vi får en holdbar løsning på plads, hvor private aktører får mulighed for at komme på banen, og vi undgår muligheden for urimelig statsstøtte og krydssubsidiering af midler til unfair konkurrence med private virksomheder på stykgodsmarkedet, siger ITD's administrerende direktør, Carina Christensen, med henvisning til igangværende retssager og Rigsrevisionens undersøgelse af PostNords regnskabspraksis.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 04. august 2020

ITD inviterer til informationsmøde om Vejpakkens nye køre- og hviletidsregler

ITD inviterer til informationsmøde med teknisk gennemgang af EU Vejpakkens nye køre- og hviletidsregler. De nye regler træder i kraft 20. august 2020.

ITD inviterer til informationsmøde om Vejpakkens nye køre- og hviletidsregler >
onsdag 29. juli 2020

Krav om formular ved indrejse i Belgien

Fra 1. august er kravene for hvornår man skal udfylde en ”Passenger locator form” skærpet.

Krav om formular ved indrejse i Belgien >
fredag 24. juli 2020

Opdatering af kørselsforbud i sommerperioden i Østrig

Østrig er netop kommet med en udmelding for kørselsforbud gældende for sommeren 2020. Kørselsforbuddene finder anvendelse fra 25. juli 2020.

Opdatering af kørselsforbud i sommerperioden i Østrig >