fredag 27. november 2020 13:33

Vaccination af chauffører sikrer forsyningskæden

Regeringens vaccinestrategi bør tage højde for vigtigheden af at sikre forsyningskæderne i Danmark. Derfor bør man overveje at prioritere vaccination af chauffører. Hvis forsyningskæderne bryder sammen, rammer det alle dele af samfundet herunder kritiske samfundsfunktioner.

Foto: iStock

 

Regeringen har præsenteret en strategi for, hvordan en kommende Covid-19-vaccine skal rulles ud. Af strategien fremgår det, at de første vacciner, Danmark modtager, vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et alvorligt forløb af Covid-19 og frontpersonale på sundheds- og omsorgsområdet.

 

Det er rigtig fornuftigt at få prioriteret beskyttelse af de grupper, der er i størst fare. Dernæst gælder det om at sikre de grupper, der holder samfundet kørende – både i overført og bogstavelig forstand, mener ITD.

 

- Under den første nedlukning i foråret så man, hvordan chauffører spillede en helt afgørende rolle i at få varer og medicinsk udstyr frem, og det skal de helst kunne blive ved med. Derfor bør man overveje at prioritere vaccination af chauffører, så de kan vælge at blive vaccineret og udføre deres vigtige opgaver med minimeret risiko for sygdom, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

 

Det statslige vaccinationsprogram vil begynde, når den første vaccine er godkendt, leveret og distribueret ud til alle vaccinationssteder. Man forventer, det vil ske inden for en måned eller to.

SENESTE ITD NYT
fredag 26. november 2021

ITD sender brev til alle landets jobcentre om akut chaufførmangel

ITD tager nu direkte kontakt til landets jobcentre for at afhjælpe den akutte mangel på chauffører i vejgodstransportbranchen. Dialogen skal blandt andet være med til at sikre, at flere ledige seniorer får øje for jobmuligheder i transporterhvervet.

ITD sender brev til alle landets jobcentre om akut chaufførmangel >
torsdag 25. november 2021

Miljøzonekrav skærpes fra 1. januar 2022

Husk at der fra 1. januar gælder nye krav i de danske miljøzoner.

Miljøzonekrav skærpes fra 1. januar 2022 >
torsdag 25. november 2021

Få inspiration til at fastholde dine dygtige seniormedarbejdere

Adgang til den nødvendige kvalificerede arbejdskraft er en helt afgørende forudsætning for, at danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder også i fremtiden kan klare sig i konkurrencen nationalt og internationalt.

Få inspiration til at fastholde dine dygtige seniormedarbejdere >