mandag 11. oktober 2021 14:48

ITD uddeler 55.000 refleksveste til elever

For andet år i træk uddeler ITD i forbindelse med brancheorganisationens trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” flotte grønne refleksveste og undervisningsmateriale til alle elever i 2. klasse i danske folkeskoler.

Det er mørkt om morgenen, når eleverne skal i skole, og meget snart bliver det også mørkt om eftermiddagen, når eleverne skal hjem fra SFO og fritidsaktiviteter. Trafikanterne kan være utrolig svære at se om efteråret, når det er tusmørke, og regnen siler ned. Derfor sender Lastbilkaravanen 55.000 refleksveste og undervisningsmateriale ud til alle elever i 2. klasse i danske folkeskoler. Lastbilkaravanen er en trafiksikkerhedskampagne for de mindste elever. Bag kampagnen står ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

 

Kickoff skyder kampagne i gang
Kampagnen bliver skudt i gang med en Danmarksturné, hvor Lastbilkaravanen på en uge besøger en ny by hver dag. I dag har der været kæmpe kickoff på Hasle Skole i Aarhus, hvor elever fra både 1. og 2. klasse deltog i Lastbilkaravanen.

 

- Vi sætter så tidligt ind aldersmæssigt med Lastbilkaravanen, fordi vi håber på, at vi kan give eleverne gode trafikvaner helt fra starten. De skal ud af klasselokalet og op i lastbilerne, så de med egne øjne kan se, hvordan det er at være lastbilchauffør. Foran højre fordæk er der en rød måtte, som indikerer den kritiske zone, som de skal holde sig væk fra. Det er en stor øjenåbner for både elever og lærere. Sammen med udsendelsen af de 55.000 refleksveste har vi også udsendt information til forældrene, så vi håber på, at de også modtager det livsvigtige budskab, siger Malene Vitus, som er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

Eleverne og lærerne fik sig noget af en oplevelse, da de sad bag rattet på den 40-tons tunge lastbil.

 

- Jeg har lært, at der er mange cykler, og at der var lastbiler i gamle dage. Det er svært at se cyklister, og så kan man blive kørt over. Hvis lastbilen kommer først, skal man gå to meter bagved, og hvis cyklisten kommer først, så skal man rykke to meter frem til hajtænderne. Og det var sjovt at komme op i lastbilen, siger Asmaa Mohamed som er elev i 1.B på Hasle Skole, mens hun sprang ned fra passagersædet for at undersøge den kritiske zone nærmere.

 

Trafiksikkerhed blev leget ind
Selvom det ser sjovt ud med både sang, rim og trafiklege som test af cykelhjelm med æg, og lær trafikreglerne med LEGO, så gemmer der sig en alvor bag kampagnen. Formålet med Lastbilkaravanen er trafiksikkerhed.

 

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kan give eleverne og deres forældre samt lærerne en oplevelse med lastbiler. Men det store formål er at skabe opmærksomhed om lastbiler og trafiksikkerhed. Målet er mere tryghed på vejene. Vi er godt klar over, at vi ikke kan eliminere trafikulykker. Men kan vi bare være med til at redde et enkelt liv eller skabe gode vaner, så er det det hele værd for os og vores medlemmer, som jo er ude i trafikken hver dag, mens de holder Danmark kørende, siger Malene Vitus, der er iført en gul regnjakke og grøn refleksvest, så hun er mere synlig for sine medtrafikanter.

 

Kampagnens tre vigtige budskaber
Udover at sende 55.000 refleksveste samt undervisningsmateriale ud til eleverne bliver de undervist i tre livsvigtige huskeregler:

 

  1. Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds
  2. Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds
  3. Bliv væk fra lastbilens højre forhjul

 

 

Lastbilkaravanen er medlemmernes kampagne
Det er lokale ITD-medlemsvirksomheder, der stiller lastbiler og chauffører til rådighed, når ITD’s trafiksikkerhedskampagner triller. En stor tak til medlemmerne, der er med til at sætte fokus på trafiksikkerhed via arbejdet med Lastbilkaravanen. I år deltager:

 

Alex Andersen, Ølund A/S

Ancotrans

Bakkegården Transport

Brdr. Rasmussen Stenstrup A/S

Fmj Transport & Trucking

Freja Transport & Logistics A/S

Frode Laursen A/S

M.B. Pedersen

Poul Schou A/S

Skive Køletransport A/S

Snave Vognmandsforretning ApS

Tor Udlejning ApS

Torben Rafn A/S

Torben Ramsdal A/S

Vognmand Bomholt A/S

 

Victor vandt konkurrencen

 

Lastbilkaravanen besøger hvert år nye skoler og byer, så budskabet kommer bredere ud. I år er et af stederne Nr. Søby Skole. Det er fordi, Victor fra 2. klasse, vandt en tegnekonkurrence, som ITD i foråret udskrev, hvor man kunne vinde et besøg af Lastbilkaravanen til sin skole. Stort tillykke til Victor og resten af Nr. Søby Skole. Lastbilkaravanen besøger:

 

Mandag den 11. oktober: Aarhus.

Tirsdag den 12. oktober: Nr. Søby ved Højslev

Onsdag den 13. oktober: Værløse

Torsdag den 14. oktober: Tåsinge

Fredag den 15. oktober: Haderslev.

 

FDE Fonden støtter Lastbilkaravanen – læs mere om FDE Fonden her

 

Få mere viden og gratis onlinemateriale på www.lastbilkaravanen.dk. Lastbilkaravanen har kørt siden 2013. Det er gratis at få besøg af Lastbilkaravanen.

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 14. oktober 2021

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter

Hvis det står til Klimarådet, så skal omstillingen af den tunge vejgodstransport foregå ved at pålægge erhvervet endnu højere klimaafgifter, men det er ikke vejen frem, lyder udmeldingen fra ITD, der i stedet anbefaler at branchen understøttes til at investere grønt.

ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter >
torsdag 14. oktober 2021

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af fødevarer. Branchevejledningen skal være med til at højne sikkerheden i hele transportkæden for fødevarer og skabe en fælles forståelse mellem branchens virksomheder og myndigheder for, hvordan reglerne overholdes.

Branchevejledning skal sikre fødevaretransporten >
onsdag 13. oktober 2021

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i dag Lastbilkaravanen på Hareskov Skole i Værløse, hvor børnene forinden havde sunget og danset med lastbilchaufføren Magda.

Transportministeren besøgte Lastbilkaravanen >