onsdag 30. juni 2021 10:47

Statsfinansieret pakkekoncern giver endnu et underskud

Med den svenske og danske stat i ryggen har PostNord Logistics de seneste fem regnskabsår præsteret et samlet underskud på over 180 millioner kroner i sine bestræbelser på at udkonkurrere private aktører. Helt urimeligt, mener ITD, der endnu en gang opfordrer politikerne til enten at sælge eller lukke selskabet.

Heller ikke i 2020 skulle det lykkes det statsejede PostNord Logistics at få en bæredygtig forretning ud af at fragte pakker og stykgods. Resultatet af forsøget på at udkonkurrere de private vognmænd på markedet resulterede i 2020 i endnu et underskud. Denne gang udgjorde resultatet et tab på 7,5 millioner kroner, hvilket bringer det samlede tab på det statslige forsøg på pakke- og stykgodsområdet op på over 183 millioner kroner i perioden 2016-2020. Det er misbrug af skatteborgernes penge, mener ITD, der opfordrer politikerne til snarest at handle og enten afhænde eller lukke selskabet.

 

- Endnu en gang skal vi være vidne til, at det statsejede PostNord Logistics præsenterer et underskud i sine bestræbelser på at udkonkurrere private aktører. To gange tidligere har selskabet mistet hele sin egenkapital og kun blevet reddet, fordi moderselskabet skød flere penge i foretagendet. Det er dybt urimeligt, at private vognmænd skal konkurrere mod staten på et ellers velfungerende pakke- og stykgodsmarked. Det hører ingen steder hjemme, og politikerne på Christiansborg burde snarest få stoppet dette cirkus, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.

 

Hun opfordrer derfor politikerne til at gå i gang med at afhænde eller alternativt blot at lukke PostNord Logistics, så danske skatteborgere ikke længere via ejerskabet af moderselskabet PostNord skal være med til at finansiere det underskudsgivende PostNord Logistics.

 

- De seneste fem år har PostNord Logistics skabt et underskud på over 180 millioner kroner. Det er altså menneskepenge, som kunne være sparet eller i det mindste anvendt langt bedre. For der er absolut ingen grund til, at staten skal drive et pakke- og stykgodsfirma. Det klarer det private marked på fornemste vis, så det ville være både fornuftigt og på høje tid at få stoppet PostNords konkurrenceforvridende aktivitet – jo før, des bedre, siger Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >