tirsdag 30. november 2021 15:33

Tidligere transportminister Carina Christensen siger farvel til ITD i 2022

Efter 5 år på posten som administrerende direktør i ITD har tidligere transportminister Carina Christensen valgt at opsige sin stilling for at søge nye udfordringer i sit arbejdsliv. Carina Christensen har opsagt sin stilling med fratrædelse med udgangen af oktober 2022, så der er god tid til at afslutte større igangværende projekter, ligesom bestyrelsen har god tid til at gennemføre en grundig og ordentlig proces med at finde og køre en ny direktør i stilling.

Carina Christensen har efter 5 år på posten som administrerende direktør i ITD valgt at opsige sin stilling for at søge nye udfordringer i sit arbejdsliv.

 

- Jeg har længe planlagt for mig selv, at når ITD som forening i 2023 fylder 75 år, så skal det være med en ny administrerende direktør i spidsen. Jeg har været rigtig glad for min tid i ITD, men efter mere end 5 år er tiden inde til, at jeg gerne vil prøve nye opgaver og udfordringer i mit arbejdsliv. Jeg overlader derfor trygt rattet i ITD til en anden”, siger Carina Christensen, der både har en baggrund som minister, virksomhedsejer og direktør i flere virksomheder.  

  

Carina Christensen blev ansat i ITD-koncernen i januar 2017, og ved udgangen af oktober 2022 siger hun så farvel til ITD’s medlemsvirksomheder i det danske transport- og logistikerhverv, som har haft en særlig betydning for hende.

 

- Vores medlemmer i den danske vejgodstransport yder en stor og vigtig indsats hver eneste dag for at holde Danmark og Europa kørende. Det har været en ære at arbejde for gode rammevilkår for denne centrale branche gennem mange år, og der er iværksat mange gode tiltag og sat en skarp og visionær kurs for fremtidens danske vognmand og transportør, siger Carina Christensen.  

 

I Carina Christensens tid som adm. direktør har ITD arbejdet for vækst og professionalisering af det danske vognmandserhverv blandt andet med fokus på digitalisering og grøn omstilling af de tunge transporter. Der er ført en omfattende principsag mod PostNord, hvor postvirksomheden foreløbig skal betale ½ milliard kroner i modtaget statsstøtte tilbage. Der er igangsat et stort arbejde med at revidere og fremtidssikre foreningens vedtægter, ligesom der er arbejdet indgående med udvikling af fremtidens medlemsservice i ITD og meget andet.  

 

Christian Sørensen Madsen, bestyrelsesformand i ITD, takker Carina Christensen for hendes ihærdige og solide arbejde for at sikre optimale rammevilkår for vejgodstransporten. 

 

-  Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at Carina nu ønsker at prøve noget nyt, og vi ønsker hende alt det bedste. Carina har gennem mange år ydet en stærk arbejdsindsats for vognmændene og transporterhvervet. Det har været en styrke for vores forening og medlemsvirksomheder, og jeg vil gerne takke Carina for hendes store og loyale indsats, siger Christian Sørensen Madsen.

 

ITD indleder nu processen med at ansætte en ny administrerende direktør.

SENESTE ITD NYT
mandag 23. maj 2022

Fortsat store udfordringer i ny vejledning om kontrol af arbejdstid

Det er tydeligt, at myndighederne har lyttet til ITD’s bekymringer i den nye vejledning om myndighedskontrol af arbejdstid. Men til trods for dette vil det nye kontrolregime få store konsekvenser for vognmænd og chauffører - særligt distribution af fødevarer og vintertjeneste rammes hårdt, lyder det fra ITD.

Fortsat store udfordringer i ny vejledning om kontrol af arbejdstid >
mandag 23. maj 2022

Italien – Kørselsforbud på A22 de kommende helligdage

Selvstyret i Bolzano har indført kørselsforbud for køretøjer over 7,5 ton tilladt totalvægt de kommende helligdage i Østrig og Tyskland.

Italien – Kørselsforbud på A22 de kommende helligdage >
fredag 20. maj 2022

Minister præsenterer romantykt katalog over bøder til lastbilchauffører og vognmænd

I vejtransportbranchen har man længe vidst, at erhvervet er underlagt et utal af komplicerede regelsæt med tilhørende bøder. Men nu er der endelig kommet et fuldt overblik over det, efter transportminister Trine Bramsen har fremsendt et bødekatalog til Folketinget. De 34 siders opremsning af sanktioner viser med al tydelighed, at der bør ryddes op i de mange bøder, som lastbilchauffører og vognmænd hver dag risikerer, når de passer deres arbejde.

Minister præsenterer romantykt katalog over bøder til lastbilchauffører og vognmænd >