torsdag 15. december 2022 12:02

ITD: Ny transportminister er et godt match til posten

Der venter Thomas Danielsen (V) en stor opgave, når han i dag overtager posten som transportminister fra Trine Bramsen (S). ITD ser frem til et tæt samarbejde med den nye minister, som får til opgave at udmønte et sparsomt beskrevet transportområde i regeringsgrundlaget. ITD håber, at den nye minister vil tage fat på en sammenhængende plan for omstillingen af den tunge transport og regel- og bødetyranniet i transportbranchen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede i dag SVM-regeringens ministerhold, og posten som transportminister skal nu varetages af Thomas Danielsen (V).

 

Dermed skal transportministeriet ledes af en venstremand for første gang siden Hans Chr. Schmidt (V) stod i spidsen for ministeriet fra 2015-16.

 

ITD takker for samarbejdet med Trine Bramsen (S) og håber, den nye minister, der bl.a. er udlært lastvognsmekaniker, vil gå i dialog med branchen om de store udfordringer, erhvervet står over for.

 

- Først og fremmest vil vi gerne sige tillykke til den nye transportminister, som vi synes er et rigtig godt valg på posten. Det er mig bekendt første gang, at en udlært lastvognsmekaniker bliver minister i Danmark, og det er et rigtig godt udgangspunkt for at forstå de udfordringer, vejgodserhvervet står over for, siger John A. Skovrup, der ud over at være bestyrelsesformand i ITD, også er udlært lastvognsmekaniker.

 

Thomas Danielsen overtager transportministeriet på et kritisk tidspunkt for transportbranchen, og det kræver, at området styres med sikker hånd gennem krisen.

 

-Branchen står midt i en spirende krise, og der er stor bekymring for situationen i branchen. Faldende godsmængder, høje brændstofpriser og en grøn omstilling, der mangler en plan, som vognmændene kan forholde sig til, er blot nogle af de opgaver, som vi håber den nye minister vil tage hånd om, siger John A. Skovrup.

 

Det kræver ifølge bestyrelsesformanden, at ministeren ser på området med helt nye øjne. For mange af de politiske aftaler, der ligger på området, er for længst blevet overhalet af en helt ny virkelighed.

 

-Vi håber, at Thomas Danielsen vil viske tavlen ren og gå i dialog med branchen om konstruktive løsninger på vejgodstransportens udfordringer. For den politik, der er blevet ført gennem de seneste år, hænger ikke længere sammen med den virkelighed, som vores vognmænd møder ude på vejene, siger John A. Skovrup bl.a. med henvisning til branchens regel- og bøderegime, som desværre er vokset de senere år.

 

Det nye regeringsgrundlag indeholder ifølge ITD-formanden mange gode takter, f.eks. det store fokus på at sikre mere arbejdskraft og yderligere handling for flere nulemissionslastbiler og drivmiddelinfrastruktur. Det er dog også sparsomt med svar på, hvordan det konkret skal udmøntes på transportområdet.

 

-Regeringsgrundlaget efterlader mange spørgsmål på transportområdet. Men når man ser på det samlede politiske grundlag og udmeldingerne fra den nye SVM- regering, så ser vi rigtig gode muligheder for, at Thomas Danielsen vil kunne drive transportområdet i den rigtige retning. Så vi glæder os til det fremtidige samarbejde og til at invitere den nye minister på besøg ude hos vores vognmænd, siger John A. Skovrup.

 

SENESTE ITD NYT
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >
lørdag 13. april 2024

Medlemmerne gav genvalg til bestyrelsen i ITD

Ved ITD’s generalforsamling på Hotel Nyborg Strand lørdag den 13. april gav medlemmerne genvalg til de fire bestyrelsesmedlemmer, der var på valg.

Medlemmerne gav genvalg til bestyrelsen i ITD >
fredag 12. april 2024

Nye spærringer af A7

A7 spærres igen fra 12/4 til 15/4 og fra 19/4 til 22/4 2024.

Nye spærringer af A7 >