onsdag 02. marts 2022 19:28

ITD: Rusland og Hviderusland skal smides ud af IRU

Den polske transportorganisation TLP har i dag foreslået, at russiske og hviderussiske organisationer bliver smidt ud af den internationale transportorganisation IRU, ligesom de vil have de internationale transportkvoter ”CEMT-kvoter” suspenderet for transportører fra disse lande. ITD støtter til fulde Polen i disse ønsker

Russiske og hviderussiske deltagere i den internationale transportorganisation IRU bør smides ud som følge af Ruslands invasion af Ukraine. Det har den polske transportorganisation TLP i dag foreslået, og ITD støtter til fulde sine polske kollegaer i disse ønsker.

 

-I ITD bakker vi klart op om Polens forslag om at smide Rusland og Hviderusland ud af IRU samt i øvrigt alle de steder, hvor de har deres gøren. Der skal trykkes på alle knapper for at stoppe det vanvid, som Putin har sat i gang. Rusland og deres allierede skal isoleres mest muligt, men det skal naturligvis ikke gå ud over nødforsyninger og andre fornødenheder til Ukraine, siger bestyrelsesformand for ITD, Christian Sørensen Madsen.

 

TLP foreslår også, at de internationale ”CEMT-kvoter” bør suspenderes for transportører fra Rusland og Hviderusland. CEMT kvoter tillader virksomheder at transportere gods i grænseoverskridende godstrafik mellem CEMT-medlemsstater, bl.a. OECD-landene og række øst- og sydøsteuropæiske stater.

 

ITD bakker også fuldt op om dette forslag, som vil begrænse virksomheder fra de to lande i at udføre grænseoverskridende godstransport.

 

-Vi skal alt gøre, hvad vi kan for at ramme Rusland, også i transportverdenen – og det haster, afslutter Christian Sørensen Madsen

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >