torsdag 15. september 2022 15:20

Lastbilkaravanen er i år nået endnu bredere ud med trafikbudskaber

ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” kører nu i garage efter et travlt år, der udover besøg på skoler har budt på samarbejde med både børnecykelløbet Kids Tour og oplevelsesparken Universe Science Park.

ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport sætter kontinuerligt fokus på trafiksikkerhed for at nå så bredt ud som muligt med de livsvigtige budskaber. Derfor har der udover denne uges landsdækkende trafiksikkerhedskampagne på skoler i år også været samarbejde med Danmarks største børnecykelløb Kids Tour, hvor alt salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for blandt andet at nedbringe antallet af børneulykker i trafikken, og samarbejde med oplevelsesparken Universe Science Park.

 

- ITD’s kampagner er vigtige og gør en forskel, da de er med til at sikre fokus på trafiksikkerhed både blandt bløde trafikanter, vognmænd og chauffører, og det betyder meget, at medlemsvirksomhederne bakker op ved at stille lastbiler og chauffører til rådighed, så vi kan gennemføre kampagnerne. Fra hele bestyrelsen lyder der en stor tak til dem. Og vi må heller ikke glemme, at kampagnerne er en unik mulighed for at synliggøre vejgodstransportens vigtige rolle i samfundet og øge kendskabet til branchen, understreger John A. Skovrup, bestyrelsesformand i ITD.

 

Årets sidste stop
Dagens besøg på Tønder Grundskole er Lastbilkaravanens sidste stop, og her blev der taget godt imod lastbilerne og de gode råd om trafiksikkerhed.

 

- Hvis der kommer en lastbil, skal man være to meter fra det højre hjul. Hvis lastbilen kommer først, og den skal dreje til højre, så skal man blive bag ved den. Jeg har også lært lastbillyde at kende. Lastbiler transporterer ting til fabrikker, og Magdas lastbil hedder Brumbassen. Det har bare været en megasjov dag, lød det fra Caroline Palmvig fra Tønder Grundskole.

 

Hun blev bakket op af klassekammeraten Vilde Marie Varming Snitgaard, som også er blevet en god trafikambassadør.

- Vi har fået veste, og vi har været oppe i en lastbil, og vi har set en cykel og leget med æg. Vi legede, det var et hoved, og så slap vi det, og ægget gik i stykker. Men hvis ægget fik en cykelhjelm på, så gik det ikke i stykker, så det er vigtigt at bruge cykelhjelm. Chaufføren har fortalt mig, hvordan spejlene virker, og foran fordækket er der sådan en måtte for at vise, at det er der, man skal passe rigtigt godt på, forklarede Vilda Marie Varming Snitgaard fra Tønder Grundskole og sluttede af med at sige, at det sjoveste ved hele dagen var at komme op i en rigtig lastbil, fordi der var langt ned.

 

To målgrupper

ITD har to målgrupper for sine trafiksikkerhedskampagner, da der både er et internt branchefokus og et eksternt fokus mod den brede befolkning - især børn, unge og forældre. Det betyder, at ITD gør meget ud af at informere og inddrage sine medlemsvirksomheder, ligesom man har et blik for omverdenen.

 

 - Det har været lærerigt med nye samarbejdspartnere og at lade Lastbilkaravanen indgå i nye sammenhænge i år. Derfor arbejder vi nu på, hvordan vi kan videreudvikle vores trafiksikkerhedskampagner. Vores formål er fortsat gennem leg og læring at give de bløde trafikanter nogle gode råd om, hvordan de bør agere i forhold til lastbiler, ligesom vi ønsker at præge chauffører og vognmænd i vejgodstransportbranchen, så vi sammen skærper alles opmærksomhed omkring trafiksikkerhed, påpeger Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

Lastbilkaravanen bliver støttet af FDE Fonden.

 

Læs mere på www.lastbilkaravanen.dk

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >