tirsdag 13. september 2022 12:35

Lastbilkaravanen lærer skolebørn om lastbiler og trafiksikkerhed

Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport har ITD et særligt ansvar for at sikre fokus på trafiksikkerhed. Derfor er ITD’s trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” i denne uge rullet ud på vejene igen for at besøge skoler rundt om i landet.

Med Lastbilkaravanen har ITD skabt et univers, hvor elever i de yngste klasser gennem sang, dans og leg får sat trafiksikkerhed og lastbilernes rolle på skoleskemaet. Målet er mere tryghed og forståelse for lastbiler i trafikken.

 

Første stop var i Hillerød, hvor eleverne sang og dansede med kampagnens ”hovedfigur”, den kvindelige chauffør Magda, i sin velkendte blå kedeldragt. Børnene fik hurtigt fat i sangene, som er lavet på rim og remser og dermed lette at huske. Nogle af eleverne havde øvet sangene på forhånd, da alt undervisningsmateriale ligger gratis tilgængeligt for alle på lastbilkaravanen.dk.

 

Eleverne fik naturligvis også mulighed for at kravle op i lastbilen og tjekke lastbilchaufførens udsyn fra førerhuset.

 

- Det er ligesom om at komme op i en rutsjebane i Tivoli. Det er bare rigtigt højt oppe. Og så er det rimeligt sjovt at sidde her. Jeg har lært, at man skal holde sig bag ved lastbilen, og man skal holde sig to meter væk, og jeg tænker, jeg vil fortælle min mor og far det, lød det fra William Tønder, der går i 2. klasse på Grønnevang Skole i Hillerød.

 

Også skolens SSP og ansvarlig for læring og kvalitetsteamet (LKT), Bo Fabricius Jensen, er overbevist om, at dagen i dag har været udbytterig for eleverne:

 

- Den røde måtte gør, at det bliver meget visuelt for børnene, og jeg tror, det er noget, de vil tage med, når de er med deres forældre i trafikken. Det har en utrolig stor effekt, mente Bo Fabricius Jensen.

 

I Hillerød fik Lastbilkaravanen også besøg af den lokale børnehave, som havde hørt, der var et fedt arrangement med lastbiler.

 

Refleksveste til den mørke tid
De næste dage fortsætter Lastbilkaravanen til Østbirk og Tønder. Kampagnen besøger i alt tre skoler, hvor der bliver delt grønne refleksveste ud til alle eleverne i 1.-2. klasse. Derudover får eleverne bogen ”På tur med Brumbassen” og et bogmærke med gode trafikråd.

 

De tre vigtigste huskeregler er:

 

  • Bliv foran lastbilen, når du kommer først
  • Bliv bagved lastbilen, når den kommer først
  • Bliv væk fra lastbilens højre fordæk      

 

ITD har to målgrupper for sine trafiksikkerhedskampagner, da der både er et internt branchefokus og et eksternt fokus mod den brede befolkning - især børn, unge og forældre.

 

- Vi ved, at fokus er med til at redde liv. Derfor vil vi gerne præge chauffører og vognmænd i vejgodstransportbranchen, så vi skærper deres opmærksomhed omkring trafiksikkerhed. Samtidig vil vi gerne gennem leg og læring give de bløde trafikanter nogle gode råd om, hvordan de bør agere i forhold til lastbiler i trafikken, så vi får spredt det livsvigtige budskab omkring trafiksikkerhed, påpeger Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

 

Tak til de ITD-medlemsvirksomheder som stiller lastbiler og chauffører til rådighed:

 

Anders Nielsen & Co.

Comet Transport ApS

Firmatransport Østbirk ApS

Flemming Nielsen & Sønner ApS

Frode Laursen A/S

Henrik Skov Christensen ApS

Kudsk & Nissum A/S

Løgumkloster Vognmandsforretning ApS

R.M. Transport

Sejer & Sønnichsen A/S

Stokholm Transport A/S

Stævnskær Fragt/Danske Fragtmænd

Tor Udlejning ApS

 

Lastbilkaravanen bliver støttet af FDE Fonden.

 

Læs mere på www.lastbilkaravanen.dk

SENESTE ITD NYT
onsdag 07. juni 2023

ITD opfordrer til nye EU-regler for transport af dyr

International Transport Danmark (ITD) holdt sammen med branchen i dag debatmøde om dyretransporter i Europa-Parlamentet. Omdrejningspunktet var spørgsmålet om chaufførens ansvar, når det skal vurderes, om et dyr er rask nok til at blive transporteret.

ITD opfordrer til nye EU-regler for transport af dyr >
onsdag 07. juni 2023

Storbritannien – Vejafgift genoptages den 1. august 2023

Køretøjer med tilladt totalvægt over 12 ton, der er registreret uden for Storbritannien, skal fra den 1. august 2023 igen betale vejbenyttelsesafgift. Grundet covid-19, og deraf følgende udfordringer for branchen, valgte man i 2020 midlertidigt at suspendere afgiften.

Storbritannien – Vejafgift genoptages den 1. august 2023 >
fredag 02. juni 2023

Opdateret cabotagevejledning fra Færdselsstyrelsen

Færdselsstyrelsen har netop offentliggjort en opdateret udgave af deres cabotagevejledning, hvor blandt andet fortolkningen af transport af tomme containere, sættevogne og returemballage er blevet tilrettet.

Opdateret cabotagevejledning fra Færdselsstyrelsen >