tirsdag 13. september 2022 12:35

Lastbilkaravanen lærer skolebørn om lastbiler og trafiksikkerhed

Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport har ITD et særligt ansvar for at sikre fokus på trafiksikkerhed. Derfor er ITD’s trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” i denne uge rullet ud på vejene igen for at besøge skoler rundt om i landet.

Med Lastbilkaravanen har ITD skabt et univers, hvor elever i de yngste klasser gennem sang, dans og leg får sat trafiksikkerhed og lastbilernes rolle på skoleskemaet. Målet er mere tryghed og forståelse for lastbiler i trafikken.

 

Første stop var i Hillerød, hvor eleverne sang og dansede med kampagnens ”hovedfigur”, den kvindelige chauffør Magda, i sin velkendte blå kedeldragt. Børnene fik hurtigt fat i sangene, som er lavet på rim og remser og dermed lette at huske. Nogle af eleverne havde øvet sangene på forhånd, da alt undervisningsmateriale ligger gratis tilgængeligt for alle på lastbilkaravanen.dk.

 

Eleverne fik naturligvis også mulighed for at kravle op i lastbilen og tjekke lastbilchaufførens udsyn fra førerhuset.

 

- Det er ligesom om at komme op i en rutsjebane i Tivoli. Det er bare rigtigt højt oppe. Og så er det rimeligt sjovt at sidde her. Jeg har lært, at man skal holde sig bag ved lastbilen, og man skal holde sig to meter væk, og jeg tænker, jeg vil fortælle min mor og far det, lød det fra William Tønder, der går i 2. klasse på Grønnevang Skole i Hillerød.

 

Også skolens SSP og ansvarlig for læring og kvalitetsteamet (LKT), Bo Fabricius Jensen, er overbevist om, at dagen i dag har været udbytterig for eleverne:

 

- Den røde måtte gør, at det bliver meget visuelt for børnene, og jeg tror, det er noget, de vil tage med, når de er med deres forældre i trafikken. Det har en utrolig stor effekt, mente Bo Fabricius Jensen.

 

I Hillerød fik Lastbilkaravanen også besøg af den lokale børnehave, som havde hørt, der var et fedt arrangement med lastbiler.

 

Refleksveste til den mørke tid
De næste dage fortsætter Lastbilkaravanen til Østbirk og Tønder. Kampagnen besøger i alt tre skoler, hvor der bliver delt grønne refleksveste ud til alle eleverne i 1.-2. klasse. Derudover får eleverne bogen ”På tur med Brumbassen” og et bogmærke med gode trafikråd.

 

De tre vigtigste huskeregler er:

 

  • Bliv foran lastbilen, når du kommer først
  • Bliv bagved lastbilen, når den kommer først
  • Bliv væk fra lastbilens højre fordæk      

 

ITD har to målgrupper for sine trafiksikkerhedskampagner, da der både er et internt branchefokus og et eksternt fokus mod den brede befolkning - især børn, unge og forældre.

 

- Vi ved, at fokus er med til at redde liv. Derfor vil vi gerne præge chauffører og vognmænd i vejgodstransportbranchen, så vi skærper deres opmærksomhed omkring trafiksikkerhed. Samtidig vil vi gerne gennem leg og læring give de bløde trafikanter nogle gode råd om, hvordan de bør agere i forhold til lastbiler i trafikken, så vi får spredt det livsvigtige budskab omkring trafiksikkerhed, påpeger Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

 

Tak til de ITD-medlemsvirksomheder som stiller lastbiler og chauffører til rådighed:

 

Anders Nielsen & Co.

Comet Transport ApS

Firmatransport Østbirk ApS

Flemming Nielsen & Sønner ApS

Frode Laursen A/S

Henrik Skov Christensen ApS

Kudsk & Nissum A/S

Løgumkloster Vognmandsforretning ApS

R.M. Transport

Sejer & Sønnichsen A/S

Stokholm Transport A/S

Stævnskær Fragt/Danske Fragtmænd

Tor Udlejning ApS

 

Lastbilkaravanen bliver støttet af FDE Fonden.

 

Læs mere på www.lastbilkaravanen.dk

SENESTE ITD NYT
fredag 24. maj 2024

Snart er det sæson for eksamenskørsel

Inden længe fyldes bybilledet endnu engang med studenterhuer og højt humør – og selvfølgelig også eksamenskørsel. Derfor får du her en orientering om de væsentligste regler fra Færdselsstyrelsen, som du skal være opmærksom på, hvis du planlægger at køre eksamenskørsel.

Snart er det sæson for eksamenskørsel >
torsdag 23. maj 2024

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark

Du kan blive klogere på den kommende kilometerbaserede vejafgift, når vi i løbet af juni holder oplæg fire forskellige steder i landet. Her kan du blandt andet høre om, hvordan systemet kommer til at fungere, samt hvad, hvor og hvordan du skal betale – og så giver vi aftensmad efterfølgende.

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark >
onsdag 22. maj 2024

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding

Han er elleve år og bidt af lastbiler. Flere dage om ugen ”truckspotter” Mads Christensen fra Hvidding sammen med sine venner, og når han bliver gammel nok, drømmer han om en fremtid i førerhuset.

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding >