lørdag 01. april 2023 06:37

ITD udbyder nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid

I 2024 kommer der en ny takograf, og ITD forudser, at den som noget nyt vil indeholde en knap til håndtering af aktiviteten ”cykletid”. Da ITD altid er på forkant, udbyder vi allerede fra i dag – den 1. april – et nyt kursus i køre-, cykle- og hviletid, så vores medlemsvirksomheder er klar til at betjene den nye takograf.

Fremtiden er over os, og i flere europæiske byer etableres der såkaldte hubs uden for byerne, hvor lastbilchauffører skal læsse varer af – som her i Tyskland. Formålet er at reducere CO2-udledning og trængsel i de større byer. I stedet skal varerne fragtes videre på eksempelvis en ladcykel.

 

Tendensen er også på vej i de større byer i Danmark. Her forventer ITD dog, at det bliver lastbilchaufførerne selv, der skal skifte fra lastbil til elcykel på den sidste strækning frem mod endemålet.

 

- Jeg synes, det er en ganske fin idé. Jeg føler mig overbevist om, at vi i højere grad kan rekruttere chauffører i fremtiden, når de som et personalegode nu også får mulighed for at få motion i arbejdstiden. Vi kører jo meget med brød, og jeg er sikker på, at vores chauffører sagtens kan balancere med både rugbrød og boller på elcyklen, siger Klaus Fogtmann, ejerleder i Fogtmann Gruppen.

 

ITD ser muligheder
Der vil formentlig skulle flere hundrede cykler til at køre et enkelt læs varer fra en lastbil og videre ind i byerne. Men hos ITD ser man ikke det som nogen hindring.

 

I stedet har brancheorganisationen taget ja-hatten på og udviklet et kursus i køre-, cykle- og hviletid, så medlemsvirksomhederne kan lære at betjene den nye takograf, så snart den kommer. Det nye kursus i køre-, cykle- og hviletid udbydes derfor allerede fra i dag, den 1. april.

 

- Det er jo vigtigt, at vi lærer vores medlemmer om de nye regler, så de undgår bøder. Derudover vil vi gerne bidrage til den grønne omstilling, så vi har også et modul om, hvordan de på elcyklen kan være med til at producere grøn strøm. Min eneste bekymring er, at den kommende kørselsafgift for lastbiler måske udvides til også at gælde cykler, der fragter gods, hvis det bliver så stor en succes, som vi regner med, forklarer Anne Thyssen, chef for ITD Medlemsservice.

 

Og fremtidsplanerne stopper ikke der.

 

- I ITD vil vi jo gerne være solidarisk med branchen, så vi kigger på, hvad vi selv kan gøre. Vi overvejer at etablere en hub uden for Padborg og så lade medarbejderne cykle det sidste stykke på arbejde, fortæller medlemsservicechefen.

 

Derudover kan flere nye ITD-kurser være på vej for at klæde vognmændene på til at tackle et endnu mere rummeligt arbejdsmarked.

 

- Vi får jo brug for at tiltrække mange nye chauffører, så vi håber, at der bliver mulighed for at få merit og dermed kortere skolegang til alle, der kan dokumentere, at de har kørt tuk-tuk i Thailand eller har arbejdet som cykelbude – uanset om de har cyklet med pizzaer eller pakker, understreger Anne Thyssen.

Tuk-tuk

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >