tirsdag 12. september 2023 11:00

”Jeg skal holde mig fra den røde zone – så kan chaufføren bedst se mig”

To gode dage med trafiksikkerhed i Vallensbæk lakker mod enden. Heldigvis har de unge elever fået et par guldkorn om gode trafikvaner mig sig hjem – og heldigvis fortsætter Lastbilkaravanen sin tur videre i det jyske.

Der blev spidset små ører i går og i dag, da Lastbilkaravanen var på besøg i Vallensbæk. En af de elever, der har fået ny viden i Vallensbæk, er 8-årige Mounirou fra 2.D på Egholmskolen i Vallensbæk.

 

– Jeg har lært forskellige skilte, og hvad man skal have på sin cykel, så man bliver set. Jeg har også været oppe i en lastbil, og der har jeg lært lidt af hvert. Det var fedt at være oppe i lastbilen, man kunne se alt det, som Magda sang om, fortæller Mounirou og fortsætter:

 

– Man må ikke være ved højre hjul, for der kan lastbiler ikke så godt se, der er det svært at have øjenkontakt. Så når jeg står der, skal jeg gå to skridt tilbage, to skridt frem eller to skridt til siden væk fra lastbilen.

 

Også 8-årige Anna fra 2.B på Egholmskolen i Vallensbæk har fået et par vigtige huskeråd med sig hjem.

 

– Jeg har lært, at man skal holde øje med bagspejlene, når der kommer børn forbi. Magda sang også, at man skal gå væk fra det dæk. Og at jeg skal holde mig fra den røde zone – så kan chaufføren bedst se mig, lyder det fra Anna.

 

Vi er enormt glade for, at eleverne nu har styr på de vigtige huskeregler, når det kommer til at færdes i trafikken.

 

Mød Mounirou og Anna

TV2 Kosmopol kiggede forbi Lastbilkaravanen og eleverne i Vallensbæk. Mød Mounirou og Anna og se, hvad de oplevede og lærte lige her.

 

Tak

Vi takker for to forrygende dage i Vallensbæk og triller lastbilerne mod Hjørring, hvor det hele går løs i morgen. Tak til vores medlemmer for at gøre det hele muligt. 

 

Anders Nielsen & Co A/S, Danske Fragtmænd – J. NØRGAARD PETERSEN A/S, Danske Fragtmænd – Sæby Godstransport, DEKRA, H. Daugaard, Henrik Skov Christensen A/S, Jysk Handel og Transport ApS, Jørgen Jensen Distribution A/S, PK Logistik A/S, Stokholm Transport A/S, Tor Udlejning ApS, Transport Danmark og Vendelbo Spedition A/S.

 

Også en stor tak til FDE Fonden, der støtter Lastbilkaravanen.

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >