tirsdag 12. september 2023 11:00

”Jeg skal holde mig fra den røde zone – så kan chaufføren bedst se mig”

To gode dage med trafiksikkerhed i Vallensbæk lakker mod enden. Heldigvis har de unge elever fået et par guldkorn om gode trafikvaner mig sig hjem – og heldigvis fortsætter Lastbilkaravanen sin tur videre i det jyske.

Der blev spidset små ører i går og i dag, da Lastbilkaravanen var på besøg i Vallensbæk. En af de elever, der har fået ny viden i Vallensbæk, er 8-årige Mounirou fra 2.D på Egholmskolen i Vallensbæk.

 

– Jeg har lært forskellige skilte, og hvad man skal have på sin cykel, så man bliver set. Jeg har også været oppe i en lastbil, og der har jeg lært lidt af hvert. Det var fedt at være oppe i lastbilen, man kunne se alt det, som Magda sang om, fortæller Mounirou og fortsætter:

 

– Man må ikke være ved højre hjul, for der kan lastbiler ikke så godt se, der er det svært at have øjenkontakt. Så når jeg står der, skal jeg gå to skridt tilbage, to skridt frem eller to skridt til siden væk fra lastbilen.

 

Også 8-årige Anna fra 2.B på Egholmskolen i Vallensbæk har fået et par vigtige huskeråd med sig hjem.

 

– Jeg har lært, at man skal holde øje med bagspejlene, når der kommer børn forbi. Magda sang også, at man skal gå væk fra det dæk. Og at jeg skal holde mig fra den røde zone – så kan chaufføren bedst se mig, lyder det fra Anna.

 

Vi er enormt glade for, at eleverne nu har styr på de vigtige huskeregler, når det kommer til at færdes i trafikken.

 

Mød Mounirou og Anna

TV2 Kosmopol kiggede forbi Lastbilkaravanen og eleverne i Vallensbæk. Mød Mounirou og Anna og se, hvad de oplevede og lærte lige her.

 

Tak

Vi takker for to forrygende dage i Vallensbæk og triller lastbilerne mod Hjørring, hvor det hele går løs i morgen. Tak til vores medlemmer for at gøre det hele muligt. 

 

Anders Nielsen & Co A/S, Danske Fragtmænd – J. NØRGAARD PETERSEN A/S, Danske Fragtmænd – Sæby Godstransport, DEKRA, H. Daugaard, Henrik Skov Christensen A/S, Jysk Handel og Transport ApS, Jørgen Jensen Distribution A/S, PK Logistik A/S, Stokholm Transport A/S, Tor Udlejning ApS, Transport Danmark og Vendelbo Spedition A/S.

 

Også en stor tak til FDE Fonden, der støtter Lastbilkaravanen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >