fredag 27. januar 2023 09:16

Ny kørselsafgift for lastbiler kan blive en katastrofe uden dialog med branchen

ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, opfordrer nu transportminister Thomas Danielsen (V) til at indkalde branchen til drøftelser af den kommende kørselsafgift for lastbiler, inden et lovforslag sendes til Folketinget. I opfordringen, som bringes i Altinget i dag, advarer John A. Skovrup mod at kopiere S-regeringens tilgang til vejgodserhvervet.

Den nye SVM-regering vil videreføre S-regeringens plan om en ny kilometerbaseret vejafgift for lastbiler.

 

Det har regeringen ved flere lejligheder slået fast, og dermed kan branchen se frem til, at den omdiskuterede kørselsafgift, som Venstre ellers gik til valg på at sløjfe, bliver gennemført.

 

Men hvordan det endelige lovforslag om kørselsafgiften kommer til at se ud, har branchen endnu til gode at se. For SVM-regeringen har endnu ikke fremsendt det endelige lovforslag til Folketinget.

 

Og hos ITD er det afgørende, at den nye regering giver branchen mulighed for at drøfte lovforslaget, inden det fremsættes.

 

-Det lovforslag, som den tidligere S-regering sendte i høring, efterlod så mange spørgsmål, at det vil være en katastrofe, hvis den nye SVM-regering bare sender det direkte videre til Folketinget, uden at tænke sig om en ekstra gang, siger John A. Skovrup, bestyrelsesformand i ITD i Altinget, hvor han advarer om, at kørselsafgiften rammer den almindelige dansker og kan afspore den grønne omstilling af erhvervet.

 

Blandt de spørgsmål, som branchen mangler svar på, er bl.a. hvordan afgiften skal få flere ellastbiler på vejene, når det kun kan betale sig, at fortsætte i diesellastbiler. Hvordan den forventede CO2-reduktion fra vejgodserhvervet reelt sker. Om afgiften vil føre til færre lastbiler på vejene og hvorfor skal det skal koste 275 mio. kr. årligt at administrere afgiften.

 

Forhåbningen er, at den nye regering vil lytte til de advarsler, som hele branchen har fremført, både før og efter valget, hvor flere og flere vognmænd er stået frem.

 

-Vi kan godt forstå, at politikere nogle gange må gå på kompromis, men vi sætter også vores lid til, at den nye SVM-regering ikke vil kopiere S-regeringens tilgang til omstillingen af vejgodserhvervet. For afgifter løser ikke problemet. Der er nødt til at komme noget den anden vej, hvis vognmændene skal kunne omstille sig og investere i den grønne omstilling. Derfor håber vi, at den nye regering og transportminister Thomas Danielsen vil gå i dialog og lytte til konstruktive input, slutter John A. Skovrup.

 

 Hele indlægget kan læses her.

SENESTE ITD NYT
torsdag 22. februar 2024

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder

ITD udgiver i dag sin opdaterede branchevejledning for transport af foder. Den er gennemgået af Fødevarestyrelsen, der vurderer den egnet som basis for branchens individuelle system til styring af fodersikkerheden. Det er derfor også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn hos dig.

Nu er der ny branchevejledning til dig, der transporterer foder >
tirsdag 20. februar 2024

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes

Implementeringen af EU’s direktiv NIS2 i Danmark forsinkes. Direktivet stiller krav om net- og informationssikkerhed i samfundskritiske sektorer som f.eks. fødevarevirksomheder og affaldsvirksomheder, som samtidig defineres som store og mellemstore virksomheder, det vil sige virksomheder, som har flere end 50 ansatte og en årlig omsætning/årlig balance på mere end 10 mio. EUR.

NIS2-regler om net- og informationssikkerhed forsinkes >
torsdag 15. februar 2024

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn

I ITD kæmper vi hver dag for, at det, der står i lovgivningen, også skal give mening for vores medlemmer ude på landevejen. Derfor inviterede vi i denne uge Færdselsstyrelsen med ud for at se nogle af de specifikke problematikker, som vi sammen med en af vores medlemsvirksomheder ønskede at gøre dem opmærksomme på.

ITD tog Færdselsstyrelsen med til Esbjerg Havn >