mandag 22. maj 2023 11:14

Transport koster penge – Grøn transport koster mange penge: Se det endelige program for konferencen 24. maj

Grøn omstilling er ikke gratis, og især omstillingen af den tunge vejtransport er kompleks og koster mange penge. Men hvem skal betale regningen, når mange transportkøbere er tilbageholdende med at betale ekstra for at få transporteret varerne grønt? Det er blandt temaerne på ITD’s konference på Christiansborg på onsdag d. 24. maj fra kl. 10.00-13.00.

ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, samler onsdag d. 24. maj vognmænd, transportkøbere, eksperter og politikere til debat om omstillingen af vejgodstransporten.

 

Der er nemlig en regning der skal betales, når vognmændene skal investere i el og andre grønne teknologier til lastbilerne. For det er dyrere at transportere gods med ellastbiler, HVO brændstof og andre alternative drivmidler.

 

Transportbranchen og politikere i arbejdstøjet

  

  • På konferencen sætter vi bl.a. fokus på, om kørselsafgifterne er det rette instrument til at sikre en grøn omstilling i vejgodstransporten. Eller om det i stedet vil gøre det endnu sværere for vognmændene at investere i nulemissionskøretøjer.

 

  • Vi tager en snak med transportkøberne og transportvirksomhederne og hører om deres erfaringer med at købe og sælge grønne transporter, og om der er efterspørgsel efter klimavenlig transport.

 

  • Og så udfordrer vi de grønne organisationer på, hvordan en vognmands virkelighed ser ud, og hvorfor den grønne omstilling er så svær. Men kan vi hjælpe hinanden og finde løsninger i fællesskab så både klimaet og vognmændene overlever?

 

Mød blandt andre skatteminister Jeppe Bruus (S), transportordførerne Niels Flemming Hansen (C), Jens Meilvang (LA) og Thomas Jensen (S) samt AVAS - Aalborg Vognmandsforretning, Fredericia Shipping A/S og L’Oreal Nordic.

 

Der er få ledige pladser, og tilmelding og kan ske her.

Se endeligt program her.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 26. september 2023

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det

Du kan stadig nå at være med til et spændende medlemsmøde i Hedensted næste onsdag den 4. oktober. Vi kommer til at tale om, hvordan man kan blive bedre til at sende en del af ekstraregningen for grøn omstilling med mere videre til kunderne. Vi skal også spise lækker mad, så medmindre du kun er til kildevand, er det vigtigt, du melder dig til. Vi glæder os til at se dig!

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det >
tirsdag 19. september 2023

Kørselsforbud i oktober 2023

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i oktober 2023. Bemærk, at kørselsforbuddet ved helligdage ofte træder i kraft den forudgående dag. Klik på det enkelte land for at komme direkte til landeinformation, med detaljerede oplysninger om tidsrum og strækninger.

Kørselsforbud i oktober 2023 >
mandag 18. september 2023

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige

Den svenske Transportstyrelsen har offentliggjort tekniske krav for vogntog med en længde på op til 34,5 meter. Herunder også de såkaldte dobbelttrailervogntog.

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige >