mandag 22. maj 2023 11:14

Transport koster penge – Grøn transport koster mange penge: Se det endelige program for konferencen 24. maj

Grøn omstilling er ikke gratis, og især omstillingen af den tunge vejtransport er kompleks og koster mange penge. Men hvem skal betale regningen, når mange transportkøbere er tilbageholdende med at betale ekstra for at få transporteret varerne grønt? Det er blandt temaerne på ITD’s konference på Christiansborg på onsdag d. 24. maj fra kl. 10.00-13.00.

ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, samler onsdag d. 24. maj vognmænd, transportkøbere, eksperter og politikere til debat om omstillingen af vejgodstransporten.

 

Der er nemlig en regning der skal betales, når vognmændene skal investere i el og andre grønne teknologier til lastbilerne. For det er dyrere at transportere gods med ellastbiler, HVO brændstof og andre alternative drivmidler.

 

Transportbranchen og politikere i arbejdstøjet

  

  • På konferencen sætter vi bl.a. fokus på, om kørselsafgifterne er det rette instrument til at sikre en grøn omstilling i vejgodstransporten. Eller om det i stedet vil gøre det endnu sværere for vognmændene at investere i nulemissionskøretøjer.

 

  • Vi tager en snak med transportkøberne og transportvirksomhederne og hører om deres erfaringer med at købe og sælge grønne transporter, og om der er efterspørgsel efter klimavenlig transport.

 

  • Og så udfordrer vi de grønne organisationer på, hvordan en vognmands virkelighed ser ud, og hvorfor den grønne omstilling er så svær. Men kan vi hjælpe hinanden og finde løsninger i fællesskab så både klimaet og vognmændene overlever?

 

Mød blandt andre skatteminister Jeppe Bruus (S), transportordførerne Niels Flemming Hansen (C), Jens Meilvang (LA) og Thomas Jensen (S) samt AVAS - Aalborg Vognmandsforretning, Fredericia Shipping A/S og L’Oreal Nordic.

 

Der er få ledige pladser, og tilmelding og kan ske her.

Se endeligt program her.

 

SENESTE ITD NYT
torsdag 20. juni 2024

Frankrig: Havnearbejdernes strejke er udskudt

Den franske fagforening CGT Ports and Docks havde indkaldt til strejke på forskellige datoer i juni 2024. Disse er udskudt.

Frankrig: Havnearbejdernes strejke er udskudt >
onsdag 19. juni 2024

Nye regler om energi- og klimasyn

Fra 1. juli 2024 bliver reglerne for lovpligtige energisyn ændret. Efter denne dato er det ikke længere størrelsen, men virksomhedens årlige energiforbrug, der afgør, hvorvidt en virksomhed er omfattet af de nye krav. Med til energiforbruget hører også forbruget af brændstof til køretøj og materiel.

Nye regler om energi- og klimasyn >
onsdag 19. juni 2024

Ja til kloge løsninger – nej til mere bureaukrati

Af John A. Skovrup, bestyrelsesformand, International Transport Danmark.

Ja til kloge løsninger – nej til mere bureaukrati >