torsdag 14. september 2023 13:50

Transportministeren viste sin støtte til trafiksikkerhedskampagne

I 10 år har den landsdækkende kampagne Lastbilkaravanen sat fokus på trafiksikkerhed. I dag var kampagnes sidste for i år, og her var transportminister Thomas Danielsen mødt op for at bakke op om at få spredt de livsvigtige budskaber.

Fokus på trafiksikkerhed redder liv. Derfor har ITD, International Transport Danmark, skabt kampagnen Lastbilkaravanen, der år efter år sætter trafiksikkerhed på skoleskemaet.

 

Hele ugen har Lastbilkaravanen besøgt skoler rundt i landet, og i dag var turen kommet til Karup ved Viborg. Her deltog elever og børn helt fra børnehave til 9. klasse, hvor de fik mulighed for at komme op i en lastbil og se med egne øjne, hvor de små trafikanter er sværest at få øje på.

 

Eleverne mødte transportministeren

De yngste elever fik undervisning gennem sang og leg, og transportminister Thomas Danielsen mødte op for at vise sin støtte til kampagnen.

 

– Jeg er meget begejstret for, at ITD påtager sig den opgave at lave trafiksikkerhedsformidling i børnehøjde. Derfor var jeg også så nysgerrig på kampagnen, at jeg selv ville ud at se den, fortæller Thomas Danielsen, der ser det som en vigtig kampagne for både elever, vognmænd og chauffører.

 

– Jeg synes, det er rigtig godt, at branchen selv gør noget for at sprede budskabet om trafiksikkerhed. Det er selvfølgelig godt for eleverne, men også for de vognmænd I repræsenterer. Jeg har selv oplevet, dengang jeg kørte lastbil, hvor svært det er at se en cyklist, der cykler indenom lastbilen, særligt i regnvejr – og det sætter sig i en som chauffør. Men det her tiltag er virkelig formidling i børnehøjde, og det virker til at gå rent ind.

 

En stolt direktør

Det glæder ITD’s adm. direktør, Stefan K. Schou, at transportministeren ville komme og være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed.

 

– Vi er stolte af, at vi har en trafiksikkerhedskampagne, der hvert år spreder de livsvigtige råd om at færdes trygt i trafikken. Derfor glæder det mig, at ministeren i dag valgte at komme forbi os og tale med både elever og chauffører om, hvorfor det her er så vigtigt.

 

Lastbilkaravanen er nået til vejs ende – men vi ruller naturligvis ud i hele landet igen næste år.

Indtil da kan du læse meget mere og hente gratis undervisningsmateriale på Lastbilkaravanen.dk.

 

Tak til vores medlemmer for at gøre det hele muligt:

 

Anders Nielsen & Co A/S, Danske Fragtmænd – J. NØRGAARD PETERSEN A/S, Danske Fragtmænd – Sæby Godstransport, DEKRA, H. Daugaard, Henrik Skov Christensen A/S, Jysk Handel og Transport ApS, Jørgen Jensen Distribution A/S, PK Logistik A/S, Stokholm Transport A/S, Tor Udlejning ApS, Transport Danmark og Vendelbo Spedition A/S.

 

Også en stor tak til FDE Fonden, der støtter Lastbilkaravanen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >