torsdag 14. september 2023 13:50

Transportministeren viste sin støtte til trafiksikkerhedskampagne

I 10 år har den landsdækkende kampagne Lastbilkaravanen sat fokus på trafiksikkerhed. I dag var kampagnes sidste for i år, og her var transportminister Thomas Danielsen mødt op for at bakke op om at få spredt de livsvigtige budskaber.

Fokus på trafiksikkerhed redder liv. Derfor har ITD, International Transport Danmark, skabt kampagnen Lastbilkaravanen, der år efter år sætter trafiksikkerhed på skoleskemaet.

 

Hele ugen har Lastbilkaravanen besøgt skoler rundt i landet, og i dag var turen kommet til Karup ved Viborg. Her deltog elever og børn helt fra børnehave til 9. klasse, hvor de fik mulighed for at komme op i en lastbil og se med egne øjne, hvor de små trafikanter er sværest at få øje på.

 

Eleverne mødte transportministeren

De yngste elever fik undervisning gennem sang og leg, og transportminister Thomas Danielsen mødte op for at vise sin støtte til kampagnen.

 

– Jeg er meget begejstret for, at ITD påtager sig den opgave at lave trafiksikkerhedsformidling i børnehøjde. Derfor var jeg også så nysgerrig på kampagnen, at jeg selv ville ud at se den, fortæller Thomas Danielsen, der ser det som en vigtig kampagne for både elever, vognmænd og chauffører.

 

– Jeg synes, det er rigtig godt, at branchen selv gør noget for at sprede budskabet om trafiksikkerhed. Det er selvfølgelig godt for eleverne, men også for de vognmænd I repræsenterer. Jeg har selv oplevet, dengang jeg kørte lastbil, hvor svært det er at se en cyklist, der cykler indenom lastbilen, særligt i regnvejr – og det sætter sig i en som chauffør. Men det her tiltag er virkelig formidling i børnehøjde, og det virker til at gå rent ind.

 

En stolt direktør

Det glæder ITD’s adm. direktør, Stefan K. Schou, at transportministeren ville komme og være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed.

 

– Vi er stolte af, at vi har en trafiksikkerhedskampagne, der hvert år spreder de livsvigtige råd om at færdes trygt i trafikken. Derfor glæder det mig, at ministeren i dag valgte at komme forbi os og tale med både elever og chauffører om, hvorfor det her er så vigtigt.

 

Lastbilkaravanen er nået til vejs ende – men vi ruller naturligvis ud i hele landet igen næste år.

Indtil da kan du læse meget mere og hente gratis undervisningsmateriale på Lastbilkaravanen.dk.

 

Tak til vores medlemmer for at gøre det hele muligt:

 

Anders Nielsen & Co A/S, Danske Fragtmænd – J. NØRGAARD PETERSEN A/S, Danske Fragtmænd – Sæby Godstransport, DEKRA, H. Daugaard, Henrik Skov Christensen A/S, Jysk Handel og Transport ApS, Jørgen Jensen Distribution A/S, PK Logistik A/S, Stokholm Transport A/S, Tor Udlejning ApS, Transport Danmark og Vendelbo Spedition A/S.

 

Også en stor tak til FDE Fonden, der støtter Lastbilkaravanen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 26. september 2023

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det

Du kan stadig nå at være med til et spændende medlemsmøde i Hedensted næste onsdag den 4. oktober. Vi kommer til at tale om, hvordan man kan blive bedre til at sende en del af ekstraregningen for grøn omstilling med mere videre til kunderne. Vi skal også spise lækker mad, så medmindre du kun er til kildevand, er det vigtigt, du melder dig til. Vi glæder os til at se dig!

ITD Medlemsmøde den 4. oktober - du kan stadig nå det >
tirsdag 19. september 2023

Kørselsforbud i oktober 2023

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i oktober 2023. Bemærk, at kørselsforbuddet ved helligdage ofte træder i kraft den forudgående dag. Klik på det enkelte land for at komme direkte til landeinformation, med detaljerede oplysninger om tidsrum og strækninger.

Kørselsforbud i oktober 2023 >
mandag 18. september 2023

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige

Den svenske Transportstyrelsen har offentliggjort tekniske krav for vogntog med en længde på op til 34,5 meter. Herunder også de såkaldte dobbelttrailervogntog.

Nye tekniske krav til lange vogntog i Sverige >