tirsdag 05. marts 2024 08:37

En økonomisk håndsrækning til meningsfyldte projekter

Meningsfyldte projekter, der på den ene eller den anden måde styrker vejgodstransportbranchen, er vigtige for erhvervet. Derfor giver FDE Fonden dig endnu engang mulighed for at søge økonomisk støtte til dit projekt – du skal blot sende din ansøgning senest den 31. marts 2024.

Det er mange forskellige typer af projekter, der kan få økonomisk støtte af FDE Fonden, og du kan således søge støtte, hvis du:  

 

-          Har et forsknings- og innovationsprojekt, der understøtter godstransport og logistik, f.eks. inden for områder som ”Klima og miljø”, ”Digitalisering og automatisering” eller ”Tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft”.

-          Har ideer til et projekt, der fremmer færdselssikkerheden i forhold til lastbiler.

-          Som uddannelsesinstitution direkte rettet mod godstransport- og logistikområdet ønsker økonomisk støtte inden for videnspredning og uddannelse i forhold til løbende udvikling af uddannelsernes indhold og udvikling af nye uddannelser.

-          Har planer om et projekt til at styrke erhvervets image eller historie, f.eks. fastholdelse af dansk landevejstransports historie eller seniorarrangementer for forhenværende indehavere og ledere af vognmands- eller transportvirksomheder.

-          Har kendskab til vognmænd, chauffører eller administrative medarbejdere i branchen, der på grund af færdselsuheld, alvorlig sygdom eller lignende er kommet i en trængt og ulykkelig situation.

 

Du kan læse mere om, hvordan du søger samt sende din ansøgning på FDE Fondens hjemmeside her.

Her finder du også eksempler på, hvad Fonden tidligere har bevilliget penge til.

 

Send din ansøgning afsted senest den 31. marts 2024, så er dit projekt forhåbentlig blandt dem, der får en økonomisk håndsrækning fra FDE Fonden. Fondens bestyrelse forventer, at der kan udsendes svar på ansøgningerne i juni 2024.

 

SENESTE ITD NYT
fredag 24. maj 2024

Snart er det sæson for eksamenskørsel

Inden længe fyldes bybilledet endnu engang med studenterhuer og højt humør – og selvfølgelig også eksamenskørsel. Derfor får du her en orientering om de væsentligste regler fra Færdselsstyrelsen, som du skal være opmærksom på, hvis du planlægger at køre eksamenskørsel.

Snart er det sæson for eksamenskørsel >
torsdag 23. maj 2024

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark

Du kan blive klogere på den kommende kilometerbaserede vejafgift, når vi i løbet af juni holder oplæg fire forskellige steder i landet. Her kan du blandt andet høre om, hvordan systemet kommer til at fungere, samt hvad, hvor og hvordan du skal betale – og så giver vi aftensmad efterfølgende.

Bliv godt klædt på til den kilometerbaserede vejafgift i Danmark >
onsdag 22. maj 2024

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding

Han er elleve år og bidt af lastbiler. Flere dage om ugen ”truckspotter” Mads Christensen fra Hvidding sammen med sine venner, og når han bliver gammel nok, drømmer han om en fremtid i førerhuset.

Mød ”truckspotteren” Mads fra Hvidding >