fredag 06. september 2024 13:17

En afmonteret sommerbombe

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne af ITD. Denne gang handler det om en voldsom sommer, hvor nye urimelige regler i en bekendtgørelse fik alarmklokkerne til at ringe højlydt. Samtidig nærmer vi os tiden for vejskat, hvor vi i ITD kommer med gennemprøvet løsning via Telepass.

Kære alle

Sommeren går stille og roligt på hæld, og efteråret står for døren.

Men hvilken sommer! Dårligt var vi gået på ferie, før SKAT detonerede en regulær vejsidebombe under vognmandsbranchen med dybt urimelige og komplicerede regler for registrering af sekundærbrugere af køretøjer.

Vi var i ITD hurtigt ude for at gøre opmærksom på skævhederne i bekendtgørelsen, og mens pressen kastede sig over sagen, fremlagde vi ligeledes vores bekymringer direkte til Skatteministeriet.

Missionen lykkedes. Og den lykkedes endda på bare halvanden måned. Normalt kan ændringer af bekendtgørelser hurtigt tage over et halvt år. Sådan er politik forskelligt fra vores branche, hvor vi er vant til at eksekvere hurtigt.

Så det er prisværdigt, at fhv. skatteminister Jeppe Bruus lyttede og handlede så hurtigt. Sagen er endnu en påmindelse om, at vi hele tiden skal kæmpe i regeljunglen, så vores branche ikke bliver klemt af lovgivning, der egentlig ikke var tilsigtet os – selv lovgivning rettet mod selskaber, der leaser biler til rockere og bandemedlemmer, kan påvirke vores hverdag.

Det arbejde foregår hele tiden. På overfladen og under radaren. 

Fra januar kommer vejskatten, og som tidligere nævnt, kommer vi med en gennemprøvet løsning via Telepass, som i årevis har virket i store dele af Europa. Hvis I ikke har fundet en løsning endnu, bør I kontakte Allan Rodenberg Schmidt på +45 7367 4501 eller ars@itd.dk. Han kan hjælpe jer, så I ved, at der er styr på det.

For det er kernen i vores arbejde. Hvad enten det er vejskat, udrulningen af grønne aftaler eller unødigt vinterdæksbureaukrati: Det skal være nemmere at være vognmand!

Erhvervet er uundværligt, og så længe der skal varer fra A til B, er transport- og logistikbranchen kritisk infrastruktur. Så husk at sætte pris på jeres arbejdskraft og service. For vi bidrager ikke bare med milliarder af kroner til Danmarks BNP. Vi binder Danmark sammen. Og alt det skaber værdi, som vi kan være stolte af.

Rigtig god sensommer til jer alle.

SENESTE ITD NYT
fredag 30. august 2024

Få meldinger om ruteomlægninger for dobbelttrailervogntog (EMS2)

Vejdirektoratet har oprettet en ny mailservice for ruteomlægninger for dobbelttrailervogntog.

Få meldinger om ruteomlægninger for dobbelttrailervogntog (EMS2) >
mandag 26. august 2024

Husk ændringer i Eurovignetten fra 2025

Fra 2025 træder Danmark ud af Eurovignette-samarbejdet. Det medfører nogle ændringer, særligt for danske lastbiler, som kører i Holland, Sverige eller Luxembourg.

Husk ændringer i Eurovignetten fra 2025 >
onsdag 21. august 2024

Affaldsdatasystem fornyes

Miljøstyrelsen afholder den 22. august 2024 et webinar, hvor der gives en status på udviklingen af et nyt system til indberetning af affaldsdata.

Affaldsdatasystem fornyes >